Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деркача - під суд

Понеділок, 15 січня 2001, 11:36
Російський ведучий одного з українських олігархічних каналів, кажучи про розвиток історії "генпрокуратура проти Тимошенко", ледве чи не із співчуттям зауважив, що скоро їй ніколи буде працювати - стільки часу їй доводитися проводити на допитах. Скоро все свій вільний і частково робочий час буде проводити у суді генпрокурор Потебенько, з яким мають намір судитися мама Георгія Гонгадзе і та ж Тимошенко.

Ще одна "жертва" судових позовів – голова СБУ Леонід Деркач. Його викликають до Дніпропетровського суду на справу Іванченка в якості свідка, але в нього, зрозуміло, часу немає. Тепер його має "затаскати по судах" емоційний лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський.

Старокиївський суд столиці буде розглядати справу про "образу Верховної Ради" головою СБУ, повідомляє Інтерфакс-Україна. Бродський пішов далі і має намір розробити спеціальний закон про притягнення до карної відповідальності тих безвідповідальних державних діячів, які допускають в своїх висловлюваннях образи на адресу парламенту.

Що ж так обурило Бродського? Звернення Деркача до народу з приводу справи Гонгадзе, що з'явилося непробачно пізно - 15 грудня. Спостерігачі тоді відзначили незвичну для стриманого Деркача емоційність заяви.

Назвавши обвинувачення депутатів на адресу Кучми і силовиків у причетності до зникнення Гонгадзе "спланованою провокацією", Деркач заявив, що парламент "саботує" "народний референдум, результати якого мали б позбавити депутатів Верховної Ради імунітету перед правоохоронними органами".

"Той факт, що Верховна Рада сьогодні намагається обезголовити саме Службу безпеки України, доводить, що ініціаторам цієї провокації потрібна не істина - їм необхідно, насамперед, нейтралізувати орган, в якому працюють найкваліфікованіші, непідкупні і чесні патріоти. Характерно, що весь цей шабаш (я не можу назвати це іншим словом) роздувається в основному представниками фракцій, що рвуться до повернення часів, які ми з вами 70 років намагалися скинути з себе, заплативши за це кров'ю і життями тисяч істинних патріотів України. За всією цією спланованою, ретельно відпрацьованою провокацією стоять ті, хто, вкравши в народа мільйони, прикриваючись псевдопатріотичними лозунгами, бояться реального розслідування своїх злочинів перед народом України", - говорив тоді голова СБУ. (Дивно все це зараз виглядає – якщо голова знає про такі випадки, чому мовчить і не притягує до відповідальності, не називає їх в голос?)

У той час, як у депутатів, відмічає Деркач, "не було часу прийняти Карний і Цивільний кодекси, без яких не може жити ніяка держава, однак, вони знаходять час демонструвати брехливі, бездоказові, відверто сфабриковані фальшивки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування