Чи потисне Шредер руку диктатору?

Понеділок, 15 січня 2001, 13:28
Кучмі у Німеччині доведеться розповідати про те, як в нас все добре зі свободою слова. Можливо, сам Шредер цього і не планував, але німецьку сторону змусили більше за півсотні пікетників, учасників акції "Україна без Кучми". Молодь з плакатами і вимогами відмінити намічений на кінець тижня візит Кучми до Німеччини тимчасово окуповувала майданчик перед посольством цієї країни.

"Канцлер Німеччини не повинен зустрічатися з катом України!, "Шредер, люди Кучми залиті кров'ю громадян України!, "Гітлер також починав з переслідування преси" - такими агітками в тому числі і німецькою мовою молодь шокувала працівників німецького посольства.

 
фото samvydav.net
 
З учасниками акції зустрівся повірений у справах Німеччини Йоханн Шмідт, йому передали звернення пікетників для канцлера ФРН. У зверненні, підписаному громадським комітетом захисту Конституції "За Україну без Кучми", зокрема, йдеться, що аудіозапис розмови Леоніда Кучми зі своїм оточенням свідчить "про організовані розправи над політиками, журналістами, суддями".

"Невже Ви, пан канцлер, не гребуватиме жати руку диктатора? Невже ви зможете говорити про глобальні проблеми європейської безпеки або економічного співіснування з людиною, яка звинувачується на батьківщині в організації замовних вбивств політиків, журналістів? Закликаємо Вас - відмовіть у візиті Кучмі, покажіть, що в Європі немає місця керівникам, які не змогли спростувати страшні обвинувачення у причетності до вбивств, терору і спробам реставрувати тоталітаризм", - пишуть активісти акції "Україна без Кучми".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...