Чи піде Кучма на зустріч "тіньовим колам"?

Середа, 17 січня 2001, 13:21
Тимошенко чекає на рішення президента щодо її долі. Ющенко мовчить, тому віце-прем'єр вимушена сама захищати себе. Якщо президент Кучма погодиться з рекомендацією генпрокурора про усунення її від посади, це буде означати, що її відставки "домоглися тіньові кола України".

"Я думаю, що якщо президент підтримає це, то фактично тіньові кола України, можна вважати, добилися свого, особливо напередодні початку реформ у вугільній сфері", - сказала вона в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Рекомендація прокурора "є якраз тією метою, яку ставили", щоб "прибрати її від реформування ПЕК", переконана Тимошенко, а обраний Потебеньком "шлях" її усунення із займаної посади, є "штучним".

Тим часом, на думку віце-прем'єра, у Віктора Ющенка "є певне бачення" з цього приводу. Прем'єр "не вважає, що я не справляюся зі своїми посадовими обов'язками", упевнено заявила Тимошенко.

Тимошенко не згодна з доводами Потебенька, який стурбований її можливим впливом на хід слідства. "На це слідство взагалі неможливо впливати, бо це є замовлення. І як будь-яке замовлення, воно живе і існує за іншими правилами, які не пов'язані із законодавством".

Між тим, прес-секретар президента Олександр Мартиненко повідомив, що Кучма планує вирішити долю Тимошенко вже найближчим часом. В середу в адміністрації президента відбулося засідання з питань енергетики, на якому Тимошенко не було. Мартиненко каже, що це нормально - віце-прем'єр не завжди буває на засіданнях щодо ПЕК під головуванням президента.

Читайте також

Потебенько просить звільнити Тимошенко

Тимошенко залишається на свободі.Поки що

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування