Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦИЯ "УКРАИНА БЕЗ КУЧМЫ"

Середа, 17 січня 2001, 19:47
17 січня у Донецьку 9 організацій політичних партій розбили наметове містечко на центральній площі ім. Леніна. У числі організаторів - Соціалістична партія, УНА, "Собор", УРП, СДПУ (Буздугана) і український комсомол. Вимоги наметників -"Україна без Кучми".

Про проведення акції протесту організатори зазделегідь, у понеділок, повідомили міські власті. Тому вже у вівторок відбулося судове засідання по позову міськвиконкому про заборону проведення цього заходу. Очевидці стверджують, що сам перший віце-мер пан Лукьянченко приїздив "вмовляти" протестуючих на ранок у середу. Був жахливо злий, і скаржився на присутність у "містечку" народного депутата Михайла Степаненка, яким, по його визначенням, протестуючі як щитом прикриваються.

А в цей час на руках у соціалістів вже знаходилося рішення про заборону акції, і Ворошиловський суд другий раз підтвердив своє рішення у відповідь на прохання інших ініціаторів акції.

Донецьк відомий своїм мером-сумісником "на громадських началах" Володимиром Рибаком, який до того ж ще і народний депутат. Для того щоб утримуватися у двох кріслах йому доводитися дуже старатися. Наприклад, тиждень тому, коли проходила "всенародна" акція на захист Кучми, пан Рибак був у перших рядах маршируючої колони.

До речі, тоді, 10 січня міськвиконком не звернув уваги на те, що кучмісти перекрили на півдня рух по двох центральних вулицях міста. Тепер же ймовірність "порушення" громадського руху сильно стурбувала міські власті.

Проте, рішення про заборону акції і без того рябіло "цікавими" моментами. Цитуємо: "... установка наметового містечка згідно з розділом 6 п.1 правил благоустрою і забезпеченням чистоти і порядку м. Донецька має проводитись за узгодженням з Виконавчим комітетом міської ради з оформленням договорів оренди землі". Або ще один перл: "організатори акції порушують конституційні права працівників зеленбуду на труд", повідомляє з Донецька Артем Газов.

А деякі ущемлені працівники зеленбуду, що обрізали гілки дерев навколо наметового містечка, в бесіді з нашим кореспондентом дивувалися - навіщо їх погнали на площу Леніна обрізати гілки...

P.S. Акция протесту в середу продовжувалася трохи більше 4-х годин - під пильними поглядами працівників міліції наметники, підкоряючись рішенню суду, скрутили містечко. Однак, як заявили організатори акції, площ в місті багато і наступного дня вони готові поставити містечко в іншому місці. Просто тепер повідомлять про майбутній захід впритул до його початку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: