Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коротке замикання ПРП

Середа, 17 січня 2001, 20:30
Партія "Реформи і порядок" – дивна партія, яка одночасно робить крок уперед і тут же задкує назад. Спершу ПРП зміцнює свої ряди відомим і шановним на Заході політиком Борисом Тарасюком. І слідом лідер партії заявляє, що не буде брати участь в коаліції правих партій, ослабляючи тим самим весь націонал-демократичний фронт.

Членський квиток Тарасюку вручив Пинзеник на засіданні партії в середу. Екс-міністр закордонних справ тут же заявив, що симпатизував ПРП ще від дня її створення і вірить в її "велике майбутнє". З його слів, "Реформи і порядок" завжди схиляла до себе "своїм особистісним складом", передає Інтерфакс-Україна. Ну а партія екстерном зарахувала екс-міністра до складу правління.

Тут же на засіданні ПРП Тарасюк почав виправдовувати покладені на нього надії і робити заяви в руслі політики партії. Екс-міністр, який протягом майже двох з половиною років проводив лінію "гаранта" на багатовекторність, тепер заявив, що відноситься "негативно" до цього ж поняття "багатовекторність" у зовнішній політиці України. "Це не дає можливості визначити - куди ж Україна все-таки рухається, і певною мірою обманює зовнішніх партнерів. Якщо ми прагнемо інтеграції до Європи, то маємо чітко заявити, що це наш основний вектор".

Пинзеник був задоволений новим членом і його "добрими контактами". Напевно, настільки задоволений, що за 14 місяців до парламентських виборів повірив у виключно світле майбутнє "малої правиці" – ПРП, Руху Удовенка і КУН. Пинзеник повідомив, що "Реформи і порядок" не мають намір приєднуватися до політичного об'єднання "Українська правиця", в яке збираються увійти близько 30 політичних партій національно-демократичного спрямування. І про об'єднавчий форум в найближчу неділю він "в перший раз почув" від журналістів у середу.

Зате Пінзеник пригадав, що партія "Реформи і порядок" стояла у "джерел створення правового блоку". "Це почалося в 1998 році, і сьогодні цей блок об'єднує 3 партії - ПРП, НРУ, КУН, і ми упевнені - до парламентських виборів він буде ширшим", - заявив він. І сьогодні поки що це єдиний правий блок, "який ставить собі за мету участь у виборах".

Упевненість в своїх силах – це добре, майже половина перемоги. Але навіщо ж грати проти самих себе – проти всіх правих, даючи привід опонентам згадати приказку: "Два українці – три гетьмани". Все ж таки іноді краще жувати, ніж говорити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування