Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терор розпочався?

Четвер, 18 січня 2001, 19:08
Обшуки у прихильників соцпартії носять просто брутальний характер. Як вже писала УП, у четвер вранці до одного з помічників депутата від СПУ Валентини Семенюк Миколи Рудьковського ввалилася група міліціонерів, зламавши вхідні двері. Господар квартири відмовився відкривати двері людям в масках і наполягав "на пред'явленні йому підстав для обшуку, бажаючи знати, що саме слідчі і залучені працівники СБУ мають у нього вилучити".

Після того, як двері зламали, з'ясувалося, що в постанові про обшук нічого про це не говориться, повідомляє прес-центр СПУ. За даними Олександра Мороза, підставою для обшуку стало повідомлення з СБУ про те, що "ніби Рудьковський організовує виготовлення фальшивих аудіо- і відеозаписів з голосами президента і інших посадових осіб". На думку лідера Соцпартії, "абсурдність такої підстави не викликає жодних сумнівів", а сам обшук він розцінює "як шантаж і переслідування людей, які посміли сказати правду в справі журналіста Георгія Гонгадзе".

На думку лідера СПУ, дії правоохоронних органів підтверджують "своєчасність" оприлюднення відомих матеріалів і ще раз свідчить про прагнення "перетворити правоохоронців в інструмент розправи з тими, хто насмілився виступити проти посягання влади на Конституцію і права людини".

У самій Генеральній прокуратурі підтверджують факт проведення обшуків у квартирах у Миколи Рудьковського і його брата Сергія. Постанову про обшук виніс слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури з санкції заступника генпрокурора, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прес-центр генпрокуратури пояснює необхідність обшуків інформацією, яка надійшла від СБУ. "У процесі розслідування карної справи щодо обвинувачення Миколи Мельниченка у поширенні явно неправдивих вигадок, які порочать інших осіб і поєднані з обвинуваченнями у здійсненні важких злочинів, від Служби безпеки України поступили матеріали, які дають підстави стверджувати, що в громадян Сергія і Миколи Рудьковських знаходяться предмети і документи, які мають значення для встановлення істини за цією справою".

Соціалісти підозрюють, що "цінну" інформацію СБУ отримало через "прослушку", коли вони необережно обговорювали, коли і як обнародувати нову порцію записів Мельниченка.

У прес-центрі зазначили, що у четвер, під час реалізації цих постанов на квартирі Рудьковського, працівникам прокуратури створювалися перешкоди, в зв'язку з чим члени оперативно-слідчої групи були вимушені застосувати заходи з їх ліквідації. Під час обшуків вилучені системні блоки комп'ютерів, лазерні диски, аудіокасети і значна сума іноземної валюти. Всі ці предмети будуть оглянуті за участю фахівців з метою встановлення приналежності до так званої "касетної справи".

Тобто зараз ніхто не може бути спокійним - скажімо, ви на роботі, а міліція у вас вскриває квартиру за "сигналом" СБУ. Хто може гарантувати, щой й ви непричетні до "касетної справи"? Особливо, якщо у вас є відеомагнітофон та комп'ютер...

Про те, що було вранці, читайте

Міліція шукає касети Мельниченка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування