Реформи і Кучма - близнюки-брати

П'ятниця, 19 січня 2001, 13:32
Кучмі все ж таки довелося виправдовуватися у Німеччині. Після переговорів з канцлером ФРН Герхардом Шредером він навіть виступив із короткою заявою для преси щодо справи Гонгадзе. Щоправда, нічого нового не сказав.

Президент, як і раніше, "рішуче" відкидає будь-які спроби надати справі Гонгадзе політичне забарвлення. Кучма повторює за генпрокурором про "маленьку" надію, що журналіст ще живий.

На зустрічі з канцлером Кучма сам розповів свою версію щодо ситуації в Україні, яка виникла після зникнення Гії. Хотілось би почути, що саме "втирав" президент Шредеру.

Кучма, як повідомляє Інтерфакс-Україна, особливо зазначив, що для нього головним у цій справі є "доля людини, біль і страждання близьких". Щось особисто ми, близькі, а особливо його рідні, цього не помітили, швидше навпаки. Кучма досі не знайшов часу зустрітися з сім'єю Георгія, ані навіть подзвонити їм з добрим словом підтримки.

Кучма не задоволений ходом розслідування цієї справи, і говорить, що хоче "розставити всі крапки над "і" - знайти замовників і виконавців". Однак, як ми знаємо, і досі не вживає заходів, наприклад, не погоджується на відставку тих, хто так погано вів розслідування справи.

При цьому Кучма переконаний, що метою нинішніх "політичних провокацій" в Україні у зв'язку зі справою Гонгадзе є не тільки компрометація президента і органів влади. "Вона - набагато серйозніше і небезпечніше", - заявив президент, зазначивши, зокрема, що такі провокації направлені на "зупинку реформ, на те, щоб посіяти страх і невіру".

У зв'язку з цим він заявив, що його "дуже непокоїть той факт, що в цій ситуації об'єдналися і крайні ліві, і крайні праві". Кучма особливо підкреслив, що "як президент, гарант Конституції", він зробить все "можливе і неможливе", щоб забезпечити свободу слова в країні. (А скільки вже зробив!!! - УП)

У свою чергу Шредер вирішив виправдатися, чому він не погнушався потиснути руку Кучмі. Канцлер вирвав запевнення українського президента, що той зробить все для остаточного з'ясування обставин зникнення Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...