Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Великий містифікатор

П'ятниця, 19 січня 2001, 16:25
Потебенько вирішив розгадати всі таємниці і знайти всіх винних відразу. Звільнена Тимошенко може бути причетною до касетного скандалу. Генпрокурор не заявляв це в категоричній формі, але прозоро натякнув на "тузи з великими грошима".

Суттю того, що "сьогодні коїться", є реакція "тузів з великими грошима", коли їх притягують до кримінальної відповідальності, передає плутаний спіч Потебенька з колегії в генпрокуратурі Інтерфакс-Україна. Ще більш "конкретно" він заявив уже після наради в інтерв'ю ЗМІ: "Цього хочеться тим, кого ви бачите". Слідом він уточнив, що хоч в той момент журналісти перед собою бачили самого Потебенька, малася на увазі Тимошенко. Генпрокурор також додав, що "не відступить - віце-прем'єра це торкається, або колишнього прем'єра". Також він ще раз пообіцяв, що "справу Гонгадзе ми доведемо до кінця".

Але на пряме питання журналістів, чи не означає це, що за касетним скандалом стоїть тоді ще віце-прем'єр, Потебенько все ж не дав конкретної відповіді. Однак при цьому він указав на єдине джерело фінансування участі в акції "Україна без Кучми" і "вербування голосів у Верховній Раді за відставку генпрокурора". "Головна мета одна – щоб пішов прокурор, і "загасити" справи", - сказав він.

При функціонуючому Потебеньку зробити це не вдасться – генпрокуратура розслідуватиме навіть справу про затримання кілька років тому Юлії Тимошенко в одному з аеропортів Запорізької області з незадекларованою валютою. З його слів, у цьому випадку вона була звільнена, і їй повернули валюту "під тиском". "Ми зараз розслідуємо і цей факт, але не тому, що для нас 20 тисяч доларів грають роль, а щоб показати, як мафія впливає на правоохоронні органи". Як впливає-то? Чи останні слова – це думки уголос?

"Якщо прокурор скоїв злочин, це має підтвердити суд", - відповів Потебенько частині суспільства, яка підозрює його у причетності до зникнення Гонгадзе. Але поки суд над генпрокурором не почався, він пообіцяв, що всі справи будуть розслідувати ще при ньому. Що малося на увазі, Потебенько не уточнив. Далі він завірив, що будуть не тільки старі справи розслідуватися, але й порушені нові – проти народних депутатів. Прізвища? Це сюрприз від генпрокурора.

Загалом, висновок з цих таємничих натяків і попереджень один, до того ж дуже гучний: "Прокуратура робить виклик мафії". Стоп, так це ж ще за міністра юстиції Головатого хтозна-коли Кучма почав програму "Чисті руки", тоді також з українською Коза Нострою хотіли боротися. Але, виходить, вже дуже сильна виявилася, ніяк не піддається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування