Інакше і бути не могло.
Запізніле зізнання Кучми

П'ятниця, 19 січня 2001, 18:41
Юлія Тимошенко "вже давно" мала б "з моральних міркувань" написати заяву про відставку. Така думка президента, гаранта Конституції і арбітра нації в одній особі - Леоніда Даниловича Кучми. Він вирішив втрутитися, і оскільки Тимошенко поводилася приблизно як силовики, від яких також чекали морального рішення про відставку, він сам, не порадившись з прем'єром, ухвалив важке рішення. "Іншого бути і не могло", - говорить Кучма.

Ось, наприклад, в США, пригадав Кучма, кандидат на посаду міністра в адміністрації Джорджа Буша-молодшого вимушена була відмовитися від цієї посади в зв'язку з тим, що близько 20-ти років тому укривала нелегального імігранта.

Хотілося б вірити у безгрішність всіх членів адміністрації президента України з ним на чолі разом з урядом, але, на жаль, немає підстав для такого оптимізму. Більш того, як стверджує та ж Тимошенко, президент знайомий з її політичною історією і мав би ухвалити рішення про можливість її перебування на посаді віце-прем'єра до того, як підписав указ про її призначення.

Відставка Тимошенко стала ще одним приводом для критики ситуації у ПЕК, яка вимагає "дуже істотного втручання, бо до нинішнього часу було більше лозунгів і такого, що не співпадало з посадою члена уряду", повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому він звернув увагу на формулювання свого указу, де "чітко записано, що вона звільнена з посади, а сам документ підписаний не тільки з урахуванням рекомендації гепрокурора Михайла Потебенька".

Ще Кучма ухвалив таке рішення - в уряді більше не буде віце-прем'єра з ПЕК. Новий віце-прем'єр, "свіжа людина" буде займатися всією промисловістю, а не тільки паливно-енергетичним сектором. Поки не відомо, чи буде це просто віце-прем'єрська посада, чи можливо, всі ці обов'язки будуть покладені на першого віце-прем'єра.

"Я вважаю, що, по-перше, це має бути людина, повністю відсторонена в нинішній час від владних структур, які знаходяться у Києві", - сказав Кучма. "Україна - велика", і в ній знайдеться керівник такого рівня, який тямить у енергетиці і буде чесно виконувати свої обов'язки, переконаний президент.

При цьому нове призначення буде проводитися з урахуванням того, що "ми йдемо в майбутньому до того, що уряд буде формуватися парламентською більшістю".

Інші подробиці справи Тимошенко

"Про відставку Тимошенко дізналася з Інтерфаксу…"

Політики коментують відставку Тимошенко

Погребинський і Томенко коментують відставку Тимошенко

Великий містифікатор

Тимошенко звільнено

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News