Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

No comment

Субота, 20 січня 2001, 12:09
від кого:
Генеральна прокуратура України
252 601, Київ-11, вул. Різницька, 13/15
т.(044) 290-10-20
ф. 290-26-03
17 січня, 2001 року
№06931400

кому:
Гонгадзе О.Т.
вул.Хвильового, 17, кв 67
м.Львів

Генеральною прокуратурою України розглянуто ваші заяви, подані як особисто, так і вашими представниками Комаровим А.В та Федуром А.А., а також Гонгадзе М.З. з приводу визнання вас і вашої невістки потерпілими, видачі вам свідоцтва про смерть вашого сина, допуску адвоката Федура А.А., як представника потерпілою до участі в справі та інших питань. Роз’яснюю, що відповідно до вимог статті 49 КПК, потерпілою визнається особа, якій злочином заподіяно моральну, фізичну або майнову шкоду. Однак на даний час слідством безспірно не встановлено, що стосовно вашого сина Гонгадзе Г.Р. було вчинено злочин, і що труп невідомого чоловіка, виявлений в Таращанському районі Київської області, належить саме вашому синові Гонгадзе Р.Г. Так, проведеною судово-медичною експертизою знайденого трупу причину смерті не встановлено, як і не встановлено його групової приналежності. Висновок судової генетипоскопічної експертизи також не є категоричним, оскільки ймовірність того, що ви є матір’ю чоловіка, чий труп виявлено в Таращанському районі Київської області, не становить сто відсотків. Крім того, слідством не спростовані показання осіб, які бачили вашого сина Гонгадзе Г.Р. у місті Львові, після його зникнення 16 вересня 2000 року.

З огляду на викладене, визнання за таких обставин вас та вашої невістки по кримінальній справі, було б передчасним та незаконним. Тому 13 січня 2001 року слідчим із особливо важливих справ Генеральної прокуратури України винесено відмову про задоволення ваших клопотань. З цих же підстав не може бути допущеним до справи і адвокат Федур А.А., як представник потерпілого. Крім того, у слідства відсутні будь-які підстави проведення додаткової судової генотипоскопічної експертизи, оскільки таку експертизу проведено відповідно до вимог чинного законодавства України із залученням висококваліфікованих фахівців, і тому числі і закордонно-експертної установи, а її висновки не викликають сумнівів щодо своєї об’єктивності. Нами вживаються всі можливі слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення місцезнаходження решток трупа, виявленого в Таращанському районі Київської області, однак на даний час вони не дали позитивного результату.

Одночасно з цим повідомляю, що Генеральна прокуратура згодна видати, як виняток, для поховання вам або Гонгадзе М.З., яка є законною дружиною вашого сина, труп не встановленого чоловіка, виявлений у Таращанському районі Київської області, за наявності відповідної заяви з вашого боку про те, що в разі знайдення вашого сина живим ви та ваша невістка не будете мати ніяких претензій до Генеральної прокуратури України. Стосовно видачі вам свідоцтва про смерть вашого сина, та з приводу вашого виступу у Верховній Раді, роз’яснюю, що це не належить до компетенції органів Прокуратури. Розслідування кримінальної справи за фактом зникнення вашого сина продовжується.

Заступник Генерального прокурора України О. Баганець, підпис.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування