Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦИЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Понеділок, 22 січня 2001, 20:00
За станом на 22 січня у 15 регіонах країни стоять наметові містечка учасників акції "Україна без Кучми". Акція поширюється з обласних центрів в інші міста, повідомляє прес-центр партії "Собор".

У Черкасах 20 січня пройшла масова маніфестація акції "Україна без Кучми" за участі "Народної опозиції" (об'єднання 7-мі партій комуністичної орієнтації) - усього не менше чотирьох тисяч осіб. Рух у центральній частині міста було перекрито на годину.

За даними місцевих журналістів, вже увечері суботнього дня в облдержадміністрації відбулася екстрена нарада за участі високих київських гостей, які також спостерігали за акцією вдень. Тим часом, 5 лютого всіх черкаських учасників акції, що виставили намети, чекають у Сосновському райсуді міста, де черговий раз буде зроблена спроба ухвалення рішення щодо зносу містечка. Цього разу обласна прокуратура подала позов, в шапці якого означається приголомшуюча фраза, що, мов, позов поданий "в інтересах національної безпеки". А тим часом наметове містечко у Черкасах розростається. У понеділок до шести наметів, що вже є, додадуться ще кілька від "Батьківщини" і інших громадських організацій, повідомляє черкаська газета Антена.

У Харкові в понеділок близько сотні чоловік взяли участь в мітингу протесту проти "свавілля міліцейських чинів", повідомляє Інтерфакс-Україна.

У мітингу біля будівлі міського управління МВС взяли участь представники місцевих відділень Соцпартії, партій "Батьківщина", "Собору", УНА-УНСО і ряду інших організацій. Учасники акції вимагають покарання керівника міського управління МВС генерала Костянтина Маслія і всіх винних в тому, що відбулося в ніч з 11 на 12 січня. Оратори також зажадали від міської влади і керівництва міліції принести публічні вибачення в засобах масової інформації.

Акція проходила під лозунгами "Генерал Маслій - ганьба нашої міліції", "Харків - центр поліцейського терору", "Жандармів геть з міліції!, "Дави олігархів, залізна Юля!".

Біля будівлі міської міліції також проходить голодування протесту, розпочата 17 січня. У даний момент кількість учасників цієї акції збільшилася до 17: 11 соціалістів, 3 члени УНА-УНСО і 4 безпартійних.

З Тернополя повідомляють про створення наметового містечка. Минулої неділі на антипрезидентський мітинг вишли близько 4 тисяч чоловік - приблизно стільки ж, скільки зігнали 10 січня на підтримку президента. У акції взяли участь депутат Віктор Шишкин, лідер УНСО Андрій Шкіль, представники УНР, партії "Реформи і порядок", "Собору", Конгресу українських націоналістів, УРП, Соцпартії, УКРП і громадських організацій.

Наметове містечко у Тернополі поки що складається з 7 наметів. З понеділка учасники акції почали збір підписів за відставку Кучми, повідомляє "Тернопільська газета".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: