Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідом за Тимошенко піде Ющенко

Вівторок, 23 січня 2001, 11:10
Звільнення Тимошенко знаменує початок нової бійки за владу в Україні. В остаточному підсумку звільнять Ющенка, а змінить його Тігіпко. На минулому тижні він їздив до Москви з приватним візитом і "зустрічався з багатьма російськими чиновниками і бізнесменами". Рідкісну поінформованість традиційно демонструє "Независимая газета".

Переживши кризу, команда Кучми повернулася до теми збереження влади "методами, що дискредитували себе", пише "Независимая". "Відставка Юлії Тимошенко – це не рішення проблеми відновлення авторитету уряду, а скоріше початок нового витка боротьби за владу на Україні". І, не дивлячись на заяви Ющенко про початок консультацій щодо створення коаліційного уряду, у колись супервпливової в Росії газети інші прогнози на майбутнє.

"Логіка розвитку політичних процесів на Україні неминуче веде до того, що сам Ющенко найближчим часом може стати безробітним". Більш того, за откровеннями "Независимой", це трапилося б ще восени - як і прогнозувала газета - але звільнити прем'єра перешкодив політичний скандал.

Зараз же першою ластівкою став віце-прем'єр. "Не можна назвати випадком те, що партія влади прагне відправити на тюремні нари саме Юлію Тимошенко, а не когось іншого. Українська судова машина працює селективно, порушуючи кримінальні справи проти неугодних правлячій верхівці політиків". Як продовжує газета, у пострадянський час у країнах СНД можна саджати у в'язницю будь-якого чиновника, що до призначення займався газовим або нафтовим бізнесом. "Таких "олігархів", як Юлія Тимошенко, що, як підкреслював в інтерв'ю "НГ" колишній глава "Нафтогазу України" Ігор Бакай, "розбагатіли на російському газі", набереться не один десяток", - вважає "Независимая".

Причина, через яку звільнять Ющенка, усе та ж: "Для системи влади, що уособлює в Україні нинішній президент, уряд став головною погрозою". Ну а відсторонення Кучми призведе до "перерозподілу влади між новими суб'єктами політичної активності". "Такі зміни призведуть до ще більшого поглиблення економічної і політичної кризи в Україні".

Тому країні потрібний новий прем'єр. "Независимая" із джерел, близьких до адміністрації Кучми, дізналася, що Ющенка може замінити Тігіпко, "котрого також вважають політиком нової генерації". "Сергій Тігіпко є прийнятним і для адміністрації президента, тому що він не пов'язаний із жодним кланово-олигархічними угрупованнями в Україні і не скомпрометував себе відмиванням брудних грошей. Ще одне свідчення на користь призначення на пост прем'єр-міністра Сергія Тігіпка, щоправда, непряме - на минулому тижні він знаходився в Москві з приватним візитом і, за інформацією "НГ", зустрічався з багатьма російськими чиновниками і бізнесменами".

Про те, що сам Тігіпко думає про розмови з приводу свого призначення, можна прочитати тут:

Тігіпко замінить Ющенка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування