Рада Європи взяла під свій захист Мельниченка

Вівторок, 23 січня 2001, 11:35
Країнам Ради Європи рекомендовано не видавати майора Миколу Мельниченко правоохоронним органам України. Навіть за наявності відповідного офіційного запиту. Така резолюція моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Як повідомив журналістам член парламентської делегації України у ПАРЄ Євген Мармазов, комітет мотивує своє рішення не видавати Мельниченко тим, що офіцер має у своєму розпорядженні оригінал аудіозапису, який підтверджує причетність президента Кучми до зникнення Гонгадзе.

Моніторинговий комітет ПАРЄ затвердив текст доповіді Ханне Северінсен і Ренати Вольвенд за підсумками їх візиту до України, проект резолюції і рекомендацій ПАРЄ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Проект резолюції рекомендує ПАРЄ провести повторну експертизу "таращанського тіла" за участю незалежних експертів у відповідь на прохання Верховної Ради. Таке звернення вже передано Сергієм Головатим від імені депутатської тимчасової слідчої комісії за підписом її голови Олександра Лавриновича.

В Україні всі чекають на жорстку реакцію ПАРЄ за підсумками термінових дебатів з питання свободи слова і функціонування парламентської демократії в Україні, які відбудуться у четвер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування