Ющенко здав Тимошенко

Вівторок, 23 січня 2001, 13:17
Ющенко здався на милість президентові і тим самим здав Тимошенко. Прем'єр скріпив своїм підписом указ президента про звільнення Тимошенко з посади віце-прем'єра. І того ж дня, не помітивши "втрати бійця", приступив до переговорів з лідерами парламентських фракцій і політичних партій про вакантні місця в уряді.

При цьому, прем'єр не забуває спитати думку президента, уточнила в інтерв'ю Інтерфакс-Україна прес-секретар прем'єра Наталія Зарудна.

З одного боку, як вірно говорив політолог Погребинський, Ющенко правильно зрозумів, що Тимошенко йому ніяк не вдасться утримати. Тому він ухвалив єдине вірне в цій складній ситуації рішення - розпочати переговори про коаліційний уряд.

Переговори такого типу можуть пройти за двома сценаріями - узгодження з фракціями практично затверджених Кучмою кандидатів, або дійсно переговори, які передбачають з'ясування думки лідерів фракцій і партій щодо майбутнього членства в уряді тих чи інших кандидатів.

Другий варіант в нинішній "демократичній" Україні став би цікавим політичним прецедентом. А сам прем'єр - політичним новатором.

Інші статті на цю ж тему

Слідом за Тимошенко піде Ющенко

Промислово-енергетична вакансія

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News