Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Очиститись від скверни!

Вівторок, 23 січня 2001, 14:09
Системна затяжна криза, яка вразила всі суспільні сфери: соціально-економічну, духовно-культурну, політичну, поставила під загрозу існування держави навіть в юридичному вимірі.

Розвал економіки породив масове безробіття і, відповідно, злидні, які кинули мільйони людей на грань виживання. Економічна розруха спричинилася до руйнування системи освіти, охорони здоров'я, науки, культури. Тяжке соціально-економічне становище спричинилося до небезпечної і стійкої тенденції наростаючого зменшення населення через збільшення смертності і зменшення народжуваності та еміграцію корінного населення.

Водночас через так звані прозорі кордони зростає міграція в Україну з інших регіонів колишнього СССР і слаборозвинутих афро-азійських країн, в якій вагому долю складають криміногенні і маргінальні категорії мігрантів.

Спостерігається небезпечна тенденція до збільшення розриву між 1-3% багатіючих і збільшенням долі злиденних категорій населення. Масова корупція серед всезростаючого владного чиновництва, його свавілля і безвідповідальність породжують правову незахищеність і безправ'я громадян. Криміналізація владних структур і злидні сприяють швидкій криміналізації суспільства, занепаду суспільної моралі, породжують психологічну атмосферу апатії, безвиході і безнадії.

Спостерігається виразна тенденція в суспільстві не до побудови громадянського суспільства і творення влади правової демократії, а навпаки, швидкими темпами владний режим намагається встановити остаточно авторитарний режим диктатури кримінальних олігархічних кланів, які вже прибрали до рук основні фінанси і матеріальні ресурси, значну частину яких зберігають за межами країни.

Намагаючись зберегти награбоване і закріпити своє панування та експлуатацію України, кримінальні антиукраїнські космополітичні олігархи роблять відчайдушну спробу, аби остаточно захопити всю повноту влади в державі. З цією метою олігархічні клани, що зрослися з владними структурами, майже повністю заволоділи електронними ЗМІ, більшістю пресових органів. Через підвладні їм ЗМІ, кримінальні олігархічні клани і владна номенклатура намагаються маніпулювати суспільною свідомістю на свою користь, вдаючись до брехливої пропаганди і дезінформації.

Правоохоронна система перетворена в механізм обслуговування і захисту інтересів олігархічних кланів і верхівки влади. Внаслідок сваволі владного режиму і його грабіжницької політики, що поставила на грань виживання більшість громадян, суспільство опинилося в стані глибокої депресії. Відбувається деградація і атомізація (розпад) суспільства. Наше суспільство знову відкинуто назад, в атмосферу страху і безнадії.

Ми наблизилися до межі, де відступати вже нікуди. За нею прірва!

Щоб відповісти на сакраментальне питання: що робити, потрібно визначити конкретні причини того стану, в якому опинилася Україна та ієрархічну послідовність владних діячів, відповідальних за цей жахливий стан.

Чи могла б корупція набути розмаху епідемії, якби не мала покровителів на найвищих щаблях владного олімпу?

Чи могли б фантастично розбагатіти за такий короткий термін олігархи за рахунок розграбовування національного багатства без сприяння найвищих владних осіб?

Чи могла б здійснюватись безкарно сваволя владного чиновництва проти волі державного керівництва?

Чи може процвітати організована злочинність без покровительства найвищої влади?

Це риторичні запитання.

Найбільша вина лягає на тих можновладців, у кого найбільше владних повноважень. Найбільше таких повноважень у президента (подібних повноважень не має жоден президент в країнах правової демократії). Л. Кучма найбільше знаходиться на вершині державної влади (6 років президент і майже рік прем'єр з надзвичайними повноваженнями). Він здійснює всю кадрову політику в системі виконавчої влади (реальної влади). Президент призначає всіх членів уряду і формує виконавчу вертикаль аж до районної ланки. Президент формує такий важливий орган як Рада національної безпеки і оборони (РНБО). Він призначає Адміністрацію Президента, яка в наших умовах фактично виконує функції надуряду (доречі протизаконно).

Кучма вивів з-під підпорядкування прем'єра силові відомства і замкнув їх прямо на себе, що унеможливлює уряду ефективно боротися з корупцією і оргзлочинністю. Останнім часом Кучма дуже часто заявляє, що він дав можливість прем'єрові Ющенку сформувати уряд. Лукавить Кучма, бо коли прем'єр хотів позбутися деяких міністрів, які не справлялися зі своїми обов'язками (зокрема, міністрами фінансів, економіки, енергетики), то Кучма не підтримав прем'єра. Президент проти підпорядкування Державної податкової адміністрації уряду (мінфіну).

Кучма часто наголошує, що нарешті в економіці відбулися позитивні зрушення, намагаючись приписати ці заслуги собі. Дійсно, уряд домігся певних позитивних зрушень: зменшив зовнішню заборгованість України на 2,3 мільярда дол., не взявши зовсім зовнішніх кредитів, погасив заборгованість по пенсіях і зарплаті працівникам бюджетної сфери, знайшов кошти на значне збільшення фінансування на наступний рік системи освіти тощо.

Уряд почав наводити порядок на енергоринку, де наткнувся на відчайдушний спротив олігархів і самого Кучми, який і сам, і руками генерала Марчука всіляко намагався скомпрометувати політику уряду Ющенка в цій галузі. Більше того, Кучма перепідпорядкував собі Національну комісію регулювання енергетики, аби ставити палки в колеса уряду проти наведення порядку в цій галузі. А колишнього Міністра паливно- енергетичного комплексу, ставленика вугільних баронів і Індустріального союзу Донбасу (який під контролем мусульманського мафіозного угрупування) Тулуба призначив заступником Марчука в (РНБО), аби підсилити опір добрим починанням уряду в сфері енергетики.

Тільки завдяки прем'єрові Ющенку, його наполегливості і стійкості, і всупереч Кучмі і Марчукові не віддано Росії наші магістральні газопроводи та врегульовано в основному "газові" суперечки.

Намагаючись постійно втручатися і заважати уряду вирішувати проблеми на енергоринку, Кучма заявляє водночас, що він не несе будь-якої відповідальності за стан забезпечення держави енергоносіями. А чи хтось чув, щоб Л. Кучма брав на себе відповідальність хоч за що-небудь, що діється в державі, за те, що він натворив.

Тобто, успіхи, яких вдалося досягнути урядові, якраз зроблені всупереч перешкодам Кучми і його команди. Ніхто не почув доброго слова з боку президента на адресу прем'єра, який намагається прислужитись Україні.

Зовні Кучма створює видимість нейтралітету в питанні побудови обхідного газопроводу для транспортування російського газу в Європу. Але насправді згодився з Путіним на цю антиукраїнську акцію, бо це вигідно для його сімейного бізнесу (для зятя президента В.Пінчука, друга В.Рабіновича). Зять мріє про особисті прибутки від постачання труб для даного будівництва, бо вже встиг захопити потужності Харцизького трубного заводу.

До речі, нещодавно у Польщі опосередковано позитивне ставлення Кучми до будівництва даного газопроводу озвучив Міністр закордонних справ Зленко (відданий провідник проросійської політики Кучми). Кучма і Марчук (тепер і коли був прем'єром) чинили і чинять відкритий або прихований опір побудові Одеського нафтового терміналу і нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ.

Нарешті, всесилля кримінальних олігархічних кланів, всезростаючі їх грабіжницько-руйнівні апетити, які перетворилися в найбільшу загрозу для національної безпеки України та української нації, не є першопричиною, це наслідки політики Кучми, який став їх покровителем, натхненником і водночас їхньою маріонеткою.

При належній політичній волі президента Кучми з руйнівною діяльністю олігархів давно було б покінчено. Але саме політика Кучми дозволяє олігархам душити малий і середній бізнес - основу здорового економічного розвитку і побудови громадського суспільства як необхідної умови для побудови правової держави. Натомість Кучма послідовно разом з олігархами і криміналізованими силовими структурами будує авторитарно- поліцейський режим олігархократії. Кучма не терпить опозиції. Він не тільки не шанує закон, а є систематичним і злісним порушником законів, в тому числі Конституції. Кучма є впертим руйнівником народовладдя (парламентаризму і місцевого самоврядування).

Саме завдяки Кучмі Україна має такий слабкий парламент, бо він максимально доклав зусиль, використовуючи свій владний адміністративний ресурс аби вибори були несправедливими. Це він відкрив широку дорогу до парламенту кримінальним олігархам з їх кримінальними капіталами.

Перед президентськими виборами я дав вичерпну характеристику Кучмі і його режиму. Ще тоді я попереджав, що переобрання Кучми матиме катастрофічні наслідки для України, і закликав; "Кучму - від влади і до відповідальності!" Не прислухались! Після виборів Кучма став ще агресивнішим необільшовиком, діє нахабніше, безцеремонно.

Це Кучма разом з кримінальними олігархами організував антиконституційний мафіозно-олігархічний референдум, цинічно назвавши його "всенародним" і за "народною ініціативою", а результати брутально сфальсифікував за допомогою своїх опричників в центрі і на місцях.

Тепер, прикриваючись брехливим референдумом, Кучма намагається знищити Конституцію і остаточно встановити поліцейсько-кримінально-олігархічну диктатуру.

Це Кучма вже почав здійснювати повзучий антиконституційний переворот в регіонах, заохочуючи захоплення влади в радах його ставлениками - головами держадміністрацій.

Це Кучма внаслідок злочинної кадрової політики перетворив правоохоронну систему в кримінально-поліцейського монстра - інструмент душителя свободи і демократії, розправи над чесними громадсько-політичними діячами, журналістами, бізнесменами, суспільно активними чесними громадянами.

Це Кучма тримає керівником найбільшого силового відомства такого кримінальника як Ю.Кравченко.

Кучма є визнаним у світі одним з найбільших душителів свободи слова. Світ здригнувся, дізнавшись про причетність Кучми до страшного злочину у справі Г.Гонгадзе. Випадок з Гонгадзе є лише одним, але непоодиноким випадком в ланцюгу страшних злочинів по фізичній ліквідації неугодних злочинному режимові Кучми політичних і громадських діячів, журналістів, бізнесменів і багатьох- багатьох просто чесних і сміливих громадян.

Не дивно, що жодне замовне вбивство з політичних мотивів не розкрите! Таке можливе лише за причетності влади до цих злочинів. Нині ми є свідками як владні структури роблять все, аби й цей злочин не був розкритим. Але випадок з Гонгадзе став трагічною знаковою подією в нашій сучасній реальності, бо нарешті стали відомими справжні замовники цього страшного злочину, найвищі посадові особи держави на чолі з Кучмою.

Ця подія показала в оголеному вигляді розбещеність, вседозволеність, безвідповідальність і аморальність владної верхівки, яка є наслідком кволості і неорганізованості нашого суспільства і насамперед рабську ницість, меншовартість і продажність більшосгі так званої інтелігенції.

Ми підійшли до тої межі, де повинно розпочатися моральне очищення, без якого наше суспільство приречене на вигибання. Насамперед нарешті повинні схаменутися ті, хто претендує на звання інтелігенції. Відчуйте і усвідомте свою відповідальність перед батьківщиною, подумайте про майбутнє своїх нащадків, прокиньтеся від летаргічного сну і звільніться від рабського паралітичного страху, перестаньте плазувати перед покидьками і мародерами.

Настає час істини. Кожен, хто побажає, може очистися від скверни. І ті, хто підтримував на виборах Кучму за шмат гнилої ковбаси, і ті, хто й зараз плазує перед ним, і ті, хто в дрімотному стані. Ви - заслужені-перезаслужені, так звані герої, лауреати і стипендіати, академіки і кандидати, і прочая, і прочая - всі маєте шанс стати просто чесними гомо сап'єнс - людьми гідними прекрасної України. Проявіть громадянську позицію. Зрозумійте, що Кучма і його кримінальний режим штовхає Україну до загибелі.

Кучма має бути усунений від влади. На нинішній час іншого виходу просто нема!

Не надійтеся на майбутні парламентські вибори, бо якщо Кучма залишиться при владі, їх не буде. Це буде звичайнісінький фарс для декорації бандитського режиму перед світовою спільнотою.

Не дайте себе ошукати спекуляціями навколо підриву міжнародного авторитету України нібито пов'язаного з тим, що зараз розповсюджуються факти про зловісну діяльність Кучми. Навпаки, доки залишатиметься при владі Кучма після того, як весь світ вже знає про його роль в криміналізації України, про його зловживання і протизаконну та шкідливу діяльність, авторитет України і українців, які терплять такого главу держави, буде найгіршим.

Авторитет України зросте у світі, якщо українці покажуть, що у них є воля, мужність позбутися безрадних і злочинних керівників на найвищих державних посадах. Не піддавайтеся брехливому залякуванні Кучмою і його поплічниками, що без нього буде хаос і мало не армагедон. Нічого подібного.

Є уряд, який буде краще працювати, коли Кучма вже не зможе йому заважати. Є парламент, який, позбавлений тиску Кучми і його холуїв, теж краще зможе працювати. А без Кучми появиться можливість провести нормальні вибори і обрати кращий.

Покищо не знищена Кучмою Конституція дає право виражати свою активну громадянську позицію шляхом проведення зборів, віч, маніфестацій, пікетувань, заяв тощо. Організовано, конституційними засобами можна і потрібно очиститись самим і очистити Україну від скверни.

Кучмівський Карфаген мусить бути зруйнований! Це потрібно для порятунку України!

Голова УКРП Степан Хмара

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування