Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Вівторок, 23 січня 2001, 15:10
Чергова спроба розбити у Рівному наметове містечко учасниками акції "Україна без Кучми" закінчилася жорстоким побиттям працівниками правоохоронних органів учасників акції, повідомляє місцевий журналіст Олег Кодонець. Свої дії доблесні захисники правопорядку мотивували рішенням міського суду про заборону проведення політичних акцій на Театральній площі Рівного.

Про встановлення намету на Театральній площі Рівного 23 січня о 14 годині учасники акції "Україна без Кучми" обласні організації УНА-УНСО та Соціалістичної партії України оголосили в понеділок під час мітингу з нагоди Дня Соборності України.

У вівторок за пів години до зазначеного часу на майдан почали прибувати сили правоохоронців, зокрема підрозділ "Беркут", близько десятка міліціонерів у формі та стільки ж у цивільному. Останні саме і виконали усю брудну роботу, коли о 14 годині на майдані з'явилася колона учасників акції. Правоохоронці у цивільному діяли швидко і без попередження. Намет відібрали, а тих, хто намагався його встановити жорстоко побили, загрузили у автобус і вивезли у невідомому напрямку. При чому побиття продовжувалось і у самому автобусі. Били кийками, руками і ногами.

Декілька десятків рівнян, котрі прийшли на майдан підтримати акцію і стали свідками жорстокої розправи вирушили до приміщення міської адміністрації вимагати звільнення затриманих учасників акції.

Як повідомили в прес-службі УНП “СОБОР”, у Дніпропетровську партії міська рада заборонила проведення двохчасової демонстрації на підтримку акції "Україна без Кучми". Вони мотивували це рішенням Управління охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради (від 18.01.2001 р.).

В цьому рішенні, зокрема, говориться: "Вибрана форма протесту (демонстрація) в багатолюдних місцях … може призвести до непередбачених наслідків у виникненні епідеміологічної ситуації по цілому ряду захворювань.

Складні погодні умови і перепади температури призведуть до порушення теплообмінних процесів в організмі, зниженню імунітету і, як наслідок, виникненню тяжких хвороб та загостренню існуючих станів.

Відсутність елементарних санітарно-гігієнічних фізіологічних потреб (туалета, умивальника, сміттєзбірувачів) призведе до антисанітарного стану прилеглої території, розповсюдженню гризунів і можливої епідемії гострих інфекційних захворювань."

У партії "СОБОР" виникли справедливі запитання. Чому одна з центральних вулиць міста Дніпропетровська не обладнана туалетами, умивальниками, сміттєзбірувачами, і як взагалі досі дозволяють по цій вулиці ходити людям, проводить екскурсії туристам та святкові заходи? Запитання справедливе тому, що двохгодинна демонстрація не чим не відрізняється від звичайного перебування пішоходів на вулиці.

Про перебіг подій перед тим читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування