Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Михайле Олексійовичу, прохання розібратися!

Середа, 24 січня 2001, 14:06
В Україні поширюється вірус "брехунів". МВС звернулася до Потебенька з проханням притягти до відповідальності нових "наклепників". Провокаторами, що хочуть "загальмувати позитивні соціально-економічні перетворення", названі "деякі депутати", які назвали конкретні прізвища виконавців замовлення з ліквідації Вячеслава Чорновола.

МВС вирішило прореагувати на заяву Єрмака, який минулого тижня назвав імена людей, що організували, за його словами, теракт під виглядом ДТП. Зроблено це було під час засідання парламентської слідчої комісії із з'ясування обставин загибелі Чорновола.

За даними депутата, координатором акції зі знищення лідера Руху був Едуард Фере, керівник апарату МВС, а очолював терористичну групу заступник начальника спецзагону "Сокіл" Юрій Ненаженко. Безпосередніх виконавців нібито було близько 20 осіб – в основному співробітники міліції, що раніше допустили грубі порушення закону, аж до кримінальних, але уникнули в'язниці, і з того часу знаходяться "на гачку" у керівництва.

В інтерв'ю радіо "Свобода" сам Ненаженко назвав це "наклепом, який суперечить здоровому глузду". Зараз МВС вирішило зробити спростування в офіційній заяві центру громадських зв'язків Міністерства. Як передає Інтерфакс-Україна, міністерство Кравченка звернулося до генпрокурору з проханням "провести відповідне розслідування викладеної в заяві інформації з подальшим притягненням наклепників до відповідальності".

У міліції своя версія причини, через яку "оббрехали" співробітників МВС: "Нагнітання пристрастей навколо згаданої й інших акцій інспірується окремими політичними колами і діячами, що зацікавлені в гальмуванні позитивних соціально-економічних перетворень і в дестабілізації ситуації в державі". Останні слова дуже нагадують заяви активістів прокучмівських мітингів, які прокотилися країною на початку року з ініціативи штабу імені "гаранта".

Однак більш того, виявляється, що "ці деструктивні сили намагаються кинути тінь недовіри й на міністра внутрішніх справ, змушуючи керівництво міністерства займатися не боротьбою з правопорушеннями і злочинністю, а виправданнями".

Але син Вячеслава Чорновола Тарас в інтерв'ю "Известиям"http://www.izvestia.ru/izvestia/article/237275} розповів іншу історію. "Ми в партії Рух створили власну слідчу комісію, у неї ввійшли і слідчі-професіонали. Їхній висновок: це безумовно вбивство, а не проста автокатастрофа. Використовувалася схема, аналогічна усуненню Машерова. Загибель Чорновіла була вигідна силовим структурам, президенту і деяким російським колам. Чорновіл заблокував у парламенті проект приватизації російськими фірмами українських транзитних газонафтових шляхів. Але цей план почав реалізуватися після смерті батька".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування