Бельгійська преса нагадує Волкову

Четвер, 25 січня 2001, 11:14
У 1993 році Олександр Волков відкрив у Бельгії торгівельну фірму "ВДС трейдінг". Згодом з’ясувалося, що гроші надходять з офшорних зон. У 1994 фірму закрили, і Волков відкрив ще кілька компаній на різних райських островах. Бельгійська преса оприлюднює нелегальні схеми українського депутата.

"Днями бельгійський тижневик Гумо та часопис Де Стандарт представили детальну картину відмивання грошей колишнім радником президента Кучми, народним депутатом України Олександром Волковим та порушену проти нього прокуратурою Бельгії кримінальну справу". Про це передає українська служба радіо "Свобода".

Як повідомляє кореспондент радіостанції з Брюсселя, газети вирішили відповісти Волкову на його висловлювання у "Независимой газете", де він спростував повідомлення про відкриття проти нього кримінальної справи у Бельгії та наявність закордонних рахунків. Матеріали у бельгійській пресі мали красномовні заголовки: "Чорний шлях" у впливовому бельгійському тижневику Гумо та "Бельгія – це паркінг чорних мільйонів з України" в часописі Де Станд.

Тижневик Гумо на своїх сторінках стверджує, що у вересні 1993 року у бельгійському місті Сант Ніклас за адресою Гроте Марк, 50 була заснована Олександром Волковим та бельгійцями Марком Фан Деле і Патриком Схурсом фірма ВДС трейдінг. Загадкова абревіатура ВДС – перші літери прізвищ засновників. Як повідомляє "Свобода" з посиланням на видання, офіційна мета фірми — імпорт, експорт автомобілів та джинсового одягу. Але діяльність компанії показала, що займалася вона трохи іншим. "Для початку діяльності фірма ВДС купила віллу та кілька апартаментів, де зупинявся Волков, коли приїздив до Бельгії. Було куплено також парк розкішних автомобілів і, звісно, відкрито на ім’я Волкова персональні грошові рахунки в кредит банку бельгійського містечка Мелселе, район Беверен в банку Генерале Банк, нині Фортіс, в місті Сант Ніклас по вулиці Парк Лан".

"Згодом з’ясувалося, що гроші, мільйони доларів надходять не від продажу автомобілів, а з різноманітних офшорних зон світу", - продовжує бельгійський кореспондент радіостанції. "Фірма ВДС припинила свою діяльність у 1994 році, після того, як тріо Волков-Деле-Схурс перелаялися між собою, не зумівши поділити гроші".

Після невдалого спільного бізнесу у тому ж 1994 році Волков заснував власну компанію Юніверсіті Маркетінг Системс в британській Джерсі. Згодом, розповідає "Свобода", він відкрив ще ряд компаній: "Карентон Інвестмен Компані енд Глобал Маркетінг Корпорейшен на Сейшельських островах, Вейджер Маркетінг Асосіейтс на британському острові Магден, Спенсер Інвестмент Лімітед в Маріусії неподалік Африканського континенту та фірму Гросвенер Консалтансі Сервісис на Багамах". Таким чином, бельгійська преса відповила українському депутату, який в інтерв’ю "Независимой" звернувся до світової громадськості: "Покажіть мені рахунки конкретно Волкова Олександра Михайловича! "

Чим саме займалися зазначені фірми, "Свобода" не повідомляє. Але загальновідомо, що в будь-якому випадку для легального бізнесу в офшорах фірми не засновуються. Існує різниця лише в тому, якою метою є їх діяльність – вимивання грошей наркокартелів чи просто бажання платити менші податки, аніж на батьківщині.

На початку цього року Де Стандарт вже публікувала матеріал про Волкова. Судячи з усього, в Бельгії постать лідера "Демократичного союзу" викликає дуже великий інтерес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування