Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антикризовий план "трудовиків"

Четвер, 25 січня 2001, 22:25
Вічний кандидат на прем'єра Сергій Тігіпко зустрівся у четвер з іноземними бізнесменами. Після цього керівник партії, яка має другу за чисельністю фракцію в парламенті, повідомив, що Ющенка з його урядом треба відправити у відставку. І Верховну Раду розпустити.

Щоправда, до цих актів політичної страти та суїциду треба вдатися лише за певних умов. Отже, щодо першого. Якщо не буде вирішено сформувати коаліційний уряд і прем'єр реально не розпочне консультації з фракціями, парламент розпочне процедуру відставки Ющенка, повідомив агентству УНІАН Тігіпко. При цьому "ініціювати відставку і брати в цьому найактивнішу участь" будуть самі "трудовики".

Аргументи у Тігіпка оригінальні: фракція готова підкинути дров до вогнища політичної кризи, щоб… "відвернути політичну кризу". "Створення коаліційного уряду може відвернути політичну кризу, що насувається на нас". І без зміни в уряді "ми просто не збережемо спокій в Україні, не збережемо конструктивну співпрацю уряду та Верховної Ради, яка зараз дуже важлива".

Тепер про інше. Як вважає Тігіпко, в разі припинення діяльності парламентської більшості потрібно проводити дострокові вибори Верховної Ради. Хоча, може, лідер "трудовиків" просто емоційно висловився: "Якщо ми сьогодні втратимо парламентську більшість, то можемо відразу йти на дострокові вибори". Бо парламент без більшості зараз країні не потрібен. Тому "ми не повинні втрачати з більшості жодної фракції, навіть "Батьківщину", - відзначив Тігіпко. Тим більше її не варто втрачати, бо у фракції є люди, "зокрема, Олександр Турчинов", які за своїми фаховими здібностями можуть працювати в уряді.

І не треба впадати у відчай, що не вистачить крісел для всіх фракцій: "Є понад 100 посад, якими можна зацікавити фракції, тож представникам усіх фракцій знайдеться місце". У коаліційному уряді готовий працювати навіть сам Тігіпко. Щоправда, у нього є цікава умова – очолювати його має Ющенко. Але той впродовж останнього місяця зі своїм колишнім міністром економіки не мав "жодних розмов".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування