Марчук боїться суду

Четвер, 25 січня 2001, 22:44
Євгену Марчуку довелося пояснити свою поведінку. Чому, власне, він уникає свідчити про відеокасету, де зафіксоване свідчення офіцерів, які брали участь у вбивстві Вячеслава Чорновіла в дорожньо-транспортній катастрофі?

Марчук просто сумнівається в її автентичності. Тоді, коли касета з'явилася у нього, залишалося всього 3 тижні до президентських виборів, тому секретар РНБО вирішив не втягуватися в судову тяжбу.

"Якщо хочеш завести справу в тупик, то винеси це на публічне обговорення. Начебто буде проведений слідчий експеримент на дорозі. Уявимо собі, що все це правда і така людина була і така група була, і він говорить там, до речі, не тільки відносно Чорновола, але і Вітренко. Чому всі забули, що там говориться і про Вітренко також? Чому Марчук не використав таку першокласну можливість отримати гигантську кількість голосів, якби все це дійсно було правдою?", - виправдовувався секретар Ради національної безпеки і оборони.

"Ясна справа, що на другий-третій день після цього на Марчука подають в суд".

Оскільки доказів автентичності цієї касети у нього не було, "то ще до завершення виборів завершується судовий процес, в якому Марчук визнається брехуном, більш того наклепником". А далі суд, з жахом передав Марчук перспективу, яку йому все-таки вдалося уникнути.

Явно не подобається Марчуку зміст касети, який викликає у нього ряд питань. Наприклад, якщо вірити касеті, спецназовець, який має хоч якусь юридичну освіту і є співучасником злочину, "сам себе документує на плівці". А це, переконує Марчук, суперечить здоровому глузду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Скоро два роки виповнюється з дня загибелі Чорновола, який пізно вночі 25 березня 1999 року повертався з Кіровограду по Бориспільській трасі. За декілька кілометрів до Києва його машина на великій швидкості врізалася в грузовик з причепом, що розвертався. Соратники Чорновола відразу заявили про те, що це могло бути вбивство і КАМАЗ на нічній трасі з'явився не випадково.

Є й інші дивні факти, що підтверджують цю версію. Трохи пізніше від серцевої недостатності за невияснених обставин помер головний свідок у справі - водій грузовика. У перші дні після катастрофи були свідки, які стверджували, що в кабіні КАМАЗа сидів ще один пасажир. Його так і не знайшли.

Про подробиці "касетного скандалу" Марчука читайте
Чорновіл не вірить Марчуку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:32
На фронті за день 91 боєзіткнення, найгарячіше на трьох напрямках – Генштаб
19:20
Громадянина Латвії звинувачують у плануванні диверсій в Україні
19:17
16-річна українка завоювала золото на етапі Кубку світу зі спортивної гімнастики
19:15
оновленоРосіяни вдарили по Одесі: серед постраждалих – трирічна дитина, зруйновано будинки
18:49
легка атлетикаМолотобоєць Кохан із рекордом сезону завоював срібло на турнірі "золотого рівня"
18:44
Зеленський звинуватив союзників у подвійних стандартах: Забули, що Ізраїль – не країна НАТО
18:26
Учені встановили, як організми формують довготривалу "пам’ять" про пережитий біль
18:25
Дюплантіс уже на 9 см підняв легендарний рекорд Бубки у стрибках з жердиною
17:57
футбол"Кривбас" вирвав перемогу над "Чорноморцем" у 25 турі УПЛ
17:45
У партії влади Грузії назвали умову, за якої закон про "іноагентів" можуть скасувати
Усі новини...