Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волковгейт в прямому ефірі

П'ятниця, 26 січня 2001, 12:01
Радіо "Свобода" продовжила у четвер сеанс викриття махінацій Волкова у Бельгії. Проти лідера "Демократичного союзу" відкрита справа у суді міста Дендермонде. Український нардеп, який у середині 1990-х був просто радником Кучми, не повернув своєму екс-компаньйону 400 тисяч доларів. Крім того, Волков фігурує у справі Міхася.

"Після того, як Волков і два бельгійці Деле та Схурс не поділили гроші, фірма ВДС трейдінг припинила свою діяльність. Після цього Олександр Волков створив шість власних фірм в різноманітних офшорних зонах світу, а його бельгійських компаньйонів викликали в поліцію". Вони заявили, що не знають оригінального походження грошей, які надходили на рахунок Волкова. Крім того, Деле заявив поліції, що Волкову йому винен 400 тисяч доларів. Борг українець не повернув, і Деле заявив на Волкова у суд. "Справа і досі відкрита у суді бельгійського міста Дендермонде", - передає з Брюселя кореспондент "Свободи", який побудував свій матеріал на статтях у бельгійських виданнях Гумо та Де Стандарт.

"У квітні 1995 року в місті Антверпен з’являється нова фірма — ВНВ Інтернешинал. Формальний засновник фірми дружина Олександра Волкова — Алла Волкова. Стартовий капітал в розмірі 15 мільйонів для початку діяльності новоствореної бельгійської фірми ВНВ надійшов на рахунок в Генерале Банк із іншої фірми Волкова — Юніверсал Маркетінг Системс з британського острова Джерсі".

Часопис Гумо зазначає, що бельгійська юстиція зацікавилася Волковим у 1997 році, коли одержала звернення із швейцарської прокуратури про правову допомогу у розслідуванні справи Сергія Михайлова — відомого у кримінальному світі як "Михась". "Швейцарські правоохоронці виявили, що деякі грошові трансакції Михайлова здійснювались через рахунки Волкова в Генерале Банк у Бельгії", - передає "Свобода".

Крім цього, Гумо розповів про деякі подробиці приватного життя українського магната. "У Волкова особлива пристрасть до розкішних автомобілів, тому нардеп України придбав їх відразу аж п’ять. Причому зареєстрував їх на персональні номерні знаки. Тобто, приміром, лімузин президента США номерується USA1, іншими словами — перший автомобіль у США. Аналогічно — на номерному знаку 500-го мерседеса Волкова красувалося ВНВ 001, джип Шерокі — ВНВ 002, Форд Кемпінг-кар (літній будинок на колесах) — ВНВ 003, Ролс-Ройс ВНВ 004, джип Гранд Шерокі ВНВ 005. Згодом придбалися автомобіль Бентлі, Азурі, Ферарі, Ауді ТТ тощо. Гумо зазначає, що кожен персональний номерний знак авто у Бельгії коштує близько 1000 доларів".

Коли Волков зібрав серйозний автопарк, екс-радник Кучми розмістив їх у своєму виставочному салоні, який він придбав у травні 1996 року за 20 мільйонів 250 тисяч бельгійських франків — приблизно 640 тисяч доларів США. "Колишні бельгійські компаньйони Волкова також розповіли, що народний депутат України не любив літати рейсовими лініями, а винаймав персональний літак для польотів до Канади, Швейцарії та Монако, куди він часто подорожував".

Першу серію компромату на українського депутата можна прочитати тут:

Бельгійська преса нагадує Волкову

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування