Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Неоднозначні наслідки призначення

П'ятниця, 26 січня 2001, 17:45
Соратник звільненої з посади віце-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Турчинов, переконаний, що призначення Дубини посилить в уряді позиції "майже зятя" президента Віктора Пінчука.

Хоча особисто Турчинов Дубину не знає, до такого висновку він прийшов, на підставі інформації, що він має. "Проаналізуйте, хто з трейдерів останнім часом активно співпрацював з "Кріворіжсталлю" натякає Турчинов. Він не зміг привести конкретні докази своїх припущень.

Лідер партії "Солідарність" Петро Порошенко, навпаки, особисто знає Олега Дубину і характеризує його як "досвідченого фахівця, який демонструє реальні результати роботи на комбінаті “Кріворіжсталь".


"За час його роботи там суттєво змінилась ситуація на краще. Треба мати неабиякі здібності, щоб навести порядок на найбільшому в Європі металургійному комбінаті. Рівень проблем, з якими стикався Дубина, потребував надзвичайно професійного підходу. Фаховий рівень цього керівника промисловості мене безумовно влаштовує", - говорить промисловець Петро Порошенко.

"Дубина - це людина донецького клану, яка розграбувала вугільну промисловість", і погіршення у ПЕК "неминучі". Убивча характеристика нового віце-прем'єра прозвучала з вуст Михайло Волинця, голови Незалежної профспілки гірників України, який симпатизував Тимошенко. "Ті програми з реформування вугільної промисловості, які напрацьовувалися колишнім віце-прем'єром Юлієй Тимошенко, і на які чекали шахтарі, будуть припинені на дуже тривалий час", - сказав він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. Крім того, Дубина "віддалена від ПЕКу людина".

Якщо Дубина почне гальмувати реформи, то вже в лютому пройдуть страйки шахтарів, "яких не було останні півроку", пообіцяв Волинець. У той же час профспілковий лідер заявив, що особисто не знайомий з новим віце-прем'єром і хотів би вірити, що "він хороша людина".

Читайте про призначення Дубіни

Президентська Дубина

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: