Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков – другий Лазаренко?

Субота, 27 січня 2001, 13:51
Олександру Волкову, бельгійському бізнесмену та українському олігарху, радіо "Свобода" третій день поспіль присвячує свій ефір. Виявляється, екс-радника Кучми ледь не збиралися заарештувати, але лідер "Демсоюзу" не з’являється у Бельгії вже третій рік, і там у нього арештовані рахунки, майно і весь автопарк.

У поле зору бельгійських правоохоронців Волков потрапив, коли у 1997 році вони одержали запит від прокуратури Швейцарії. Там хотіли дізнатися, як передає "Свобода", хто є власником рахунку в Генерале Банк, через який здійснювались "деякі фінансові трансакції затриманого у Швейцарії російського мафіозі Сергія Михайлова" (на прізвисько "Михась").

Брюсельський кореспондент "Свободи" з посиланням на тижневик Гумо повідомляє, що після сигналу з Женеви у бельгійських правоохоронців теж виникло питання: "Що робить український відомий політик у Бельгії?" Підозру поліції викликав той факт, що за автомобілі Волков сплачував готівкою. "Інший факт, який змусив бельгійських правоохоронців засумніватися у чесній комерційній діяльності нардепа України — це надходження великих капіталів в бельгійські банки на рахунки Волкова з Молдови".

У 1998 році Волкова викликала на допит брюссельська кримінальна поліція, щоб він пояснив природу молдовських грошей. "Я продавав з України в Молдову вугілля і це гроші за експорт вугілля у Молдовську Республіку", - саме так, як пише Гумо, відповів тоді ще радник Кучми. Тоді слідчі запитали: "Чому ж у такому випадку молдовська сторона надіслала гроші Волкову саме у Бельгію, а не спрямувала їх на його батьківщину в Україну?" На це український нардеп не зумів дати путнього пояснення, повідомляє "Свобода".

"Брюссельська кримінальна поліція призначила українському нардепу нове побачення через два тижні, оскільки для його негайного арешту ще не мала ордеру від прокуратури. Саме цим Волков і скористався і накивав п’ятами з Бельгії", - передає радіостанція. Тепер лідер народний депутат "не показується у цій країні вже третій рік".

"Кримінальна справа Волкова була передана до прокуратури, яку веде слідчий Колет Калеварт. Рахунки з рештками грошей — 150 мільйонів бельгійських франків заблоковані. Накладений арешт на автомобілі Волкова та його нерухоме майно. А не так давно до бельгійського слідчого Калеварта звернулися за консультацією у справі Волкова німецькі правоохоронці з міста Візбаден із кримінального федерального офісу — Бундес Кримінал Ам".

У Німеччині також зацікавилися бізнесом Волкова. Як передає "Свобода" з посиланням на тижневик Гумо, "комерційні справи Волкова переплітаються із справами відомих кримінальних магнатів — Бірштейном, Могілевичем та босом російської мафії — Борисом Нейфелдом, який зараз знаходиться у антверпенській в’язниці".

Завершує свій матеріал бельгійський кореспондент "Свободи" дуже конкретним натяком – поруч з камерою Нейфелда є ще одна порожня камера, "яка чекає наступного злочинця".

УП звернулася до Олександра Михайловича за коментарем відразу ж після появи першої серії розповідей про бізнес-пригоди Волкова у Бельгії. Жодної відповіді з його офісу поки не було.

Перші дві історії про Волкова на "Свободі" можна прочитати тут:

Волковгейт в прямому ефірі

Бельгійська преса нагадує Волкову

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування