Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Детектив від Головатого та СБУ

Вівторок, 30 січня 2001, 13:50
Дивна історія трапилася з Сергієм Головатим у Страсбурзі. Працюючи на ПАРЄ, депутат мав намір отримати результати німецької ДНК-експертизи останків таращанського тіла. Однак "контактній особі" так і не вдалося зустрітися з ним. СБУ вирішила прокоментувати це повідомлення.

26 січня, в п'ятницю, Головатий мав поїхати до Німеччини та отримати результати незалежної експертизи, яку проводила приватна німецька структура. Однак, як заявив сам депутат, його контактер Ігор Стельмах, що мав передати результати, подзвонив і повідомив, що в цю ж п'ятницю його викликали до генерального консульства України в Мюнхені. "Ніби то для перевірки паспортних даних", - передає з прес-конференції депутата Інтерфакс-Україна.

У консульстві Стельмаху повідомили, що людина з його прізвищем у 1994 році перевозила наркотики, тепер їм цікавиться німецька поліція і його хочуть допитати в сусідній кімнаті. У сусідній кімнаті Стельмаху пред'явили доручення генпрокуратури України. Воно було адресоване голові СБУ Деркачу, з повідомленням про те, що генпрокуратура розслідує справу Гонгадзе і тому просить встановити місцезнаходження Стельмаха і допитати його як свідок. Стельмах вихопив цей документ з рук співробітника, який йому його показував, і втік.

Саме так загадково розгорталися події, які, зі слів Головатого, стали на заваді отримання результатів експертизи.

Через кілька годин прес-центр СБУ розказав свою версію того, що відбулося. Стельмах, коли дізнався про плани допитати його як свідка, зажадав присутності адвоката. Тільки за такої умови він погодився свідчити. "Відряджений відповідно до доручення прокуратури співробітник СБУ" сказав, що адвокат для допиту як свідків не потрібен, передає прес-центр.

Після цього "Стельмах повів себе агресивно, вихопив текст доручення генпрокуратури і залишив приміщення дипустанови", - повідомляє СБУ, нагадуючи, що територія дипустанови за кордоном є територією України, "на якій в повній мірі діють норми українського законодавства".

Висновок зі всієї цієї історії СБУ зробила в фірмовому стилі Потебенька. "Поведінка Стельмаха, а також неадекватно хвороблива реакція деяких відомих політиків України на вищезгадану подію, зокрема, Мороза, який через декілька годин після вказаних подій поквапився висловити офіційний протест проти дій представників СБУ за кордоном, свідчить про їх причетність до розкручення політичного скандалу, пов'язаного зі зникненням Гонгадзе".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування