Головатий на Банковій. Нові подробиці

Вівторок, 30 січня 2001, 21:02
Кучма у вівторок вдень зустрівся з одним із найнепримиренніших антикучмістів. Десять днів тому Головатий зі "співробітниками адміністрації президента" вирішили влаштувати дебати в головному кабінеті країни. Тепер "гарант" знає, що громадська думка – це не тільки УТ-1.

У інтерв'ю УП Головатий не став розголошувати подробиці розмови, пославшись на "етику переговорів", які відбулися на території сторони, що запросила. Зустріч тривала 50 хвилин і пройшла "в стилі обміну думками". При цьому Головатий не вважає, що кожний із співрозмовників залишився після переговорів "при своїй думці". "Дуже важливо, чи будуть наслідки цієї зустрічі, ознаки того, що зустріч пройшла не даремно", - говорить Головатий.

Поки не відомо точно, хто саме в АП став ініціатором зустрічі "антикучміста" Головатого з гарантом, однак, зі слів депутата, його провели в кабінет Кучми "зеленим коридором", йому не довелося чекати в приймальній жодної хвилини. При цьому сам глава адміністрації Володимир Литвин виявив повну непоінформованість про візит Головатого. Голова АП стверджує, що прізвище депутата в списку на "прийом" у вівторок не стояло.

Після зустрічі журналістам стали відомі лише теми бесіди – справа Гонгадзе, "касетний скандал" і виконання зобов'язань України перед ПАРЄ. Зі слів Головатого, він розказав Кучмі про свій погляд на рішення Парламентської Асамблеї і "дав оцінку діям українського слідства".

Головатий "акцентував увагу на основах невизнання матері Гонгадзе – Лесі Гонгадзе – потерпілою стороною". Як передає агентство, депутат також сказав Кучмі про те, що "мала б зробити українська влада для встановлення істини в цій справі". Крім того, в ході бесіди підіймалася тема нового виборчого закону, статусу більшості та європейських систем організації влади.

Головатий сказав, що зустріч відбулася "за взаємною згодою" і стала слідством "його тривалих консультацій зі співробітниками адміністрації президента, які почалися в грудні минулого року". Зі слів депутата, зустріч була запропонована на 21 січня, однак через ПАРЄ її перенесли на 29 січня. Самому Головатому про високу аудієнцію сказали напередодні, в цей понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування