Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друга відмова Замковенка

Середа, 31 січня 2001, 16:33
Суддя Замковенко відмовив Лесі Гонгадзе у прийнятті скарги на дії посадових осіб Генпрокуратури – Баганця та Василенка. "Скарга не підлягає розгляду в судовому порядку", - заявив Замковенко в інтерв’ю УП. Водночас він сказав, що мама Георгія може її оскаржити в Київському міському суді.

Як пояснив Замковенко, Леся Гонгадзе дії заступника генпрокурора Баганця та слідчого з особливо важливих справ Василенка, які не визнали потерпілою стороною, мала б оскаржити у Потебенька. А ця скарга має "інший порядок вирішення". "Оскаржуються дії слідчого прокуратури, а стаття 31а Цивільно-процесуального кодексу передбачає, що вони мають оскаржуються в іншому порядку, за нормами Кримінально-процесуального кодексу".

Замковенко визнав, що він може і помилятися, але вирішив саме так - "згідно з законодавством". "У мене теж є сумніви, чому її не визнали потерпілою", - вже неофіційно сказав суддя.

Тепер Леся може оскаржити рішення Печерського райсуду у Київському міському, а потім – у Верховному суді. Зробити це можна після того, як Замковенко видасть на руки ухвалу про відмову – він обіцяв це зробити у четвер вранці. Інший варіант – оскаржити не рішення Печерського суду, а дії Баганця та Василенка у Потебенька.

Про те ж саме читайте

Знову "Замковенщина"?

Далі буде...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування