Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнено Деркача, у Кучми новий керівник охорони

Субота, 10 лютого 2001, 15:57
Першою жертвою "касетного скандалу" став голова Служби Безпеки України Леонід Деркач. Як і передбачалося, за підсумками засідання Ради нацбезпеки були прийняті серйозні рішення. Одне з них - відставка "вірного" кучміста Леоніда Деркача.

Таке рішення в суботу прийняв президент Кучма, вислухавши всі "за" і "проти" від учасників засідання.

Новим головою СБУ став Володимир Радченко, колись він вже працював на цій посаді, саме до Деркача. Після цього був замісником Марчука в РНБО.

Кучма вже давно висловлював невдоволення з приводу роботи керівника СБУ, однак, як вважають аналітики, кожного разу звільнити Деркача заважала "глибока особиста відданість" президенту останнього. Однак зараз вже в Кучми не залишилося вибору.

Ось що пише Юлія Мостова в останньому "Дзеркалі тижня" про Деркача. " За здоровою логікою, Леоніда Васильовича Деркача чекає неминуча відставка. І не тільки тому, що серед вхожих у президентський кабінет у нього практично немає жодного серйозного і щирого союзника. І навіть не тому, що його голос на плівці може бути доведений, і навіть не через цілий список дій очолюваної ним організації, охарактеризувати які м’яко можна так: незграбні, нерозумні, недалекоглядні, неефективні. (Лишень одна скажена провокація проти «1+1» чого варта!..)

Річ у тім, що весь період часу прослуховування Президента в кабінеті припав на відповідальність Леоніда Деркача за безпеку країни. При ньому був цей факт". Мостова передбачає, що президенту було б дуже складно "зберегти на посаді людину, що допустила можливість прослуховування у святая святих влади -президентському кабінеті".

Крім того, президенту довелося звільнити начальника управління Державної охорони Володимира Шепеля. Зараз охороною президента і його кабінету буде займатися Валерій Строгов, який раніше працював начальником управління внутрішніх справ по Львівській області.

P.S. У президії на засіданні РНБОУ сиділи: Кучма по центрі, по праву руку від нього – Ющенко, і по ліву – Плющ.

Засідання проходило в режимі повної утаємниченості. Телебачення не могло навіть зняти традиційні 5 хвилин протоколу. Єдиним оператором був особистий оператор Кучми, який проводив зйомку без звуку.

На початку засідання з доповіддю виступив Марчук. На РНБОУ були присутній майже весь уряд, тобто посадовці, що не входять у Раду нацбезпеки, а також Омельченко, мер Києва, міста, де заплановані дві грандіозні акції протесту.

За свідченням очевидців, Деркач кулею вилетів із будинку адміністрації президента без пальта, і охоронець, який біг за ним, навіть спіткнувся.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування