Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Who is Mr.Radchenko?

Субота, 10 лютого 2001, 17:53
Новий шеф СБУ на дев'ять років молодший за Деркача - Володимиру Івановичу Радченку 52 роки (народився 23 жовтня 1948 у Києві). Знаходиться на передостанньому щаблі військових звань – він генерал-полковник. Крім роботи першим заступником Марчука в РНБОУ новий шеф СБУ останнім часом був головою ради з питань розвідки при президенті.

Закінчив Радченко... інститут легкої промисловості. За фахом "технологія хімічних волокон" у 1971 році. У тому ж році став курсантом Вищих курсів КДБ СРСР у Мінську, яким присвятив рік життя. У 1986 був на курсах Вищої школи КДБ СРСР.

Наступного року після закінчення інституту легкої промисловості - у 1972 році - Радченко почав кар'єру в структурі КДБ. Після курсів був оперуповноваженим, старшимим оперуповноваженим, начальником відділу управління КДБ УРСР у Києві і Київській області. В роки перебудови і боротьби за незалежність Радченко два рази ставав начальником відділу управління КДБ УРСР у Рівненській області. У 1992-1993 роках був шефом СБУ в Тернопільській області.

За рік до першого пришестя на головну посаду в СБУ 3 липня 1995 року Радченко проробив близько року міністром внутрішніх справ. Шефом Служби безпеки Радченко став при прем'єрі Марчуку. Звільнений із цієї посади вже при Пустовойтенкові – 22 квітня 1998.

Радченко - орденоносець. "Орденом Богдана Хмельницького" нагороджений уже не будучи керівником спецслужби – у жовтні 1998. Також в активі Радченко - три ордени і вісім медалей.

За даними Центру досліджень армії, конверсії і роззброювань, Володимир Радченко грає ключову роль у торгівлі зброєю на міждержавних рівнях. "Об'єктивно, при ньому торгівля зброєю в Україні якщо і не процвітає, то у всякому разі прогресує".

Володимир Радченко одружений на кандидаті хімічних наук Валентині В’ячеславівні, має сина Віктора 1971 року народження і доньку Олену, яка народилася у 1983 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...