Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Що буде після відставки Деркача?
Думка політиків і політологів

Субота, 10 лютого 2001, 18:54
Звільнення Деркача є "ще одним непрямим підтвердженням" того, що запис розмов в кабінеті президента Кучми дійсно вівся. Таку думку в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Українависловив Олександр Мороз.


Відставка глави СБУ і іншіх силовиків, говорить лідер СПУ, може бути тільки попередньою умовою для продовження переговорів опозиції з адміністрацією президента. "Але суттю цих переговорів, з його слів, може бути реалізація всіх наших принципів до кінця".

Володимира Радченка Мороз охарактеризував, як "професіонала, за яким не було таких слідів, як за нинішнім керівником". "Він не займався політичними провокаціями і, крім того, у нього немає компрометуючих зв'язків з фінансово-кримінальним світом", - вважає Мороз.

 
 

Лідеру Комуністичної партії України Петру Симоненку сподобалося рішення президента, оскільки воно повністю відповідає думці комуністичної фракції. Симоненко також позитивно відгукується про Радченка.

"Радченко працював в цій системі, він був головою, він досвідчений професіонал. Сподіваюся, що його не зіпсував цей час. Сподіваюся, що поліпшиться професійна сторона організації роботи СБУ, саме СБУ, а не системи по контролю за діяльністю опозиційних партій, по ущемленню прав людини, тотального стеження і т. д.", - говорить головний комуніст країни.

 
 
Про назрілу відставку Деркача говорить політолог Михайло Погребинський, про це почали говорити, як тільки з'явилася інформація про те, що в кабінеті президента "щось прослуховувалося".

Голова СБУ, а також начальник Держохорони Володимир Шепель не були звільнені від своїх обов'язків відразу ж, тому що потрібен був час, щоб з'ясувати, наскільки правдивою була інформація про факт прослуховування розмов. Таким чином політолог дає зрозуміти, що для президента став очевидним факт прослуховування його кабінету.

Він не вважає, що відставка Деркача викликана вимогами опозиції і називає рішення президента одностороннім проявом "здорового глузду".

Разом з тим, Погребинський вважає, що влада має піти далі - услід за звільненням глави СБУ потрібно зробити кроки щодо надання гарантій свободи слова, веденню дискусій з опозицією. Політолог прогнозує, що новий глава СБУ заявить про свою прихильність демократичним цінностям і закону.

Наступною жертвою, на думку політолога, який рідко помиляється, стане генпрокурор Михайло Потебенько, доля якого буде залежати від того, наскільки глава держави вважатиме його відповідальним за провал розслідування "касетного скандалу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...