Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наша "кульгава качка" - шанс для Росії

Понеділок, 12 лютого 2001, 12:01
"Известия" не виключають, що нинішній візит Путіна в Україну може стати ключовим для всієї зовнішньої політики Росії на найближчі роки. Під багатозначним заголовком "Кучма - наш (п)резидент" газета пише, що "ще ніколи після розпаду СРСР Росія не мала такого чудового шансу отримати проросійські налаштованого президента України. Шансу відтягнути на себе від Заходу європейську країну з населенням 52 мільйона чоловік. Проблема в тому, що таким проросійським президентом може бути тільки Леонід Кучма".

"Будь-який інший президент України неминуче займатиме більш жорстку позицію по відношенню до Росії. Якщо це буде соціаліст Олександр Мороз, йому, як прагматичному політику, доведеться принаймні балансувати між Заходом і Росією. Якщо президентом виявиться нинішній прем'єр ліберал Віктор Ющенко (такий варіант ніби передбачає "американський" сценарій), він однозначно буде орієнтуватися на Захід", - пише газета.

"Як відомо, в пострадянський історії досі добровільно подавав у відставку тільки один діючий президент – колишній глава Вірменії Левон Тер-Петросян. У Кучми є всі підстави повторити "громадянський подвиг" вірменського колеги", - пише газета.

На думку "Известий", слабкість Кучми дає шанси Росії на просування своїх економічних і політичних інтересів в Україні максимально високими. "Кучмагейт" явно підірвав ресурси української політики на Заході, а звідси Кучма, який став "кульгавою качкою", вимушений орієнтуватися на Росію". Тому Путіну доведеться зробити все можливе, щоб підтримати колегу, який все слабшає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування