Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Вівторок, 13 лютого 2001, 12:28
Валентина Семенюк оскаржила рішення Старокиївського райсуду у Київському міському суді. Вона прибрала свій намет, але обіцяє найближчим часом поставити два нових. А поряд із наметовим містечком весь паркан, яким обнесено Майдан, обклеїли листівками "Бандитам – тюрми!"


 
 
Акцію "Україна за правду" провів блок партій "Реформи і порядок", Рух Удовенка і КУН. Полягала вона у прикрашанні паркану листівками "Бандитам – тюрми!" і "Вимагаємо відставки Кравченка, Деркача, Потебенька, Марчука". Напроти прізвища екс-голови СБУ стоїть галка. Як запевняють учасники – клей у них гарний, для шпалер.

Лідери партій – Пинзеник і Удовенко – настійливо наголошували, що проводять свою автономну акцію "Україна за правду", яка не відноситься до "Україна без Кучми". У керівників ПРП і НРУ пояснення сепаратизму різні. Пинзеник говорить, що "вимагати відставки Кучми можна тільки після завершення розлідування" і додає, що члени "партій входят до "Форуму національного порятунку". Танюк з Руху говорить, що "не війдуть до жодного форуму, в якому є ліві сили" і не стануть у мітингу під червоним прапором.

А у вівторок вдень учасники акції "Україна без Кучми" як законослухняні громадяни України виконали рішення Старокиївського райсуду. Євген Філіндаш, комендант наметового лагеря, і Валентина Семенюк, керівник київського горкому СПУ, прибрали свої речі з Хрещатика, щоб не заважати людям пересуватися тротуарами. Щоправда, всі намети - крім Семенюк - залишилися на своїх місцях. І на них з'явилися дуже цікаві таблички.

"Особиста власність народного депутата такого-то", - ці декілька слів, написані на наметах, створили величезну проблему для судових виконавців, що прийшли проконтролювати виконання рішення суду. Як говорить Юрій Луценко, чиновники відверто розгублені, бо пам'ятають інцидент на Бориспільській митниці. Прибрати треба, але не можна.

Серед депутатів, чия приватна власність з'явилася на Хрещатику – Головатий, Матвієнко, Мороз, Омельченко (Григорій), Чорновіл тощо. Є намет Юлії Тимошенко. Також встановлено намет Мирослави Гонгадзе і так званий "штрафний намет" – для Деркача, Кравченка, Потебенька і всієї братії силовиків.

"Своїм рішенням Старокиївський райсуд показав, що Земельний кодекс вище, ніж Конституція", - заявив Луценко. Він також запропонував мерії подавати до суду окремо на кожного учасника наметового містечка. Самі ж активісти акції готові писати нові заявки на проведення протесту.

Про мирний мітинг у неділю можна прочитати тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...