Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хірург просить притулку через погрози його життю.
Спростування СБУ

Вівторок, 13 лютого 2001, 13:48
Інформацію "Індепендент" у вівторок спростовувала СБУ, яка сказала, що не погрожувала Івасюку. За її версією, все було навпаки: Івасюк на початку січня ходив до СБУ для дачі пояснень з приводу місцезнаходження матеріальних цінностей на 3 мільйони доларів. Вони, за даними Контрольно-ревізійного управління Мінфіну були отримані, але не оприбутковані в Національному комітеті боротьби із захворюванням на СПІД, який Івасюк очолював з 1994 по 1998 рік.

Спроби Івасюка додати цим подіям політичне забарвлення безпідставні, передає Інтерфакс-Україна попередження СБУ.

Як написала "Індепендент", минулого місяця український хірург-кардіолог Івасюк допомагав парламентській комісії у розслідуванні зникнення репортера, який займався журналістськими розслідуваннями, Георгія Гонгадзе.

"Сьогодні Валерій Івасюк знаходиться у Лондоні і просить політичного притулку, після того він отримав погрози вбивства. Ось наскільки чутливою стала справа Гонгадзе для Президента Леоніда Кучми, який бореться із звинуваченнями у замовленні вбивства журналіста.

В.Івасюк є колишнім членом Парламенту від опозиційної партії Рух, який у 90-х роках очолював національний комітет з питань боротьби з наркотиками, а пізніше був першим заступником голови державного комітету з питань боротьби з торгівлею наркотиками. Протягом останніх двох років він працював науковим радником Української правничої фундації, яка має програму, пов’язану з правами людини.

В.Івасюк повідомив Індепендент, що він втік з Києва 21 січня, після того, як він отримав від Служби безпеки України попередження, пов’язане з його причетністю до розслідування справи Гонгадзе. В.Івасюк провів низку прес-конференцій, вимагаючи проведення експертизи ДНК, яка б встановила особу обезголовленого тіла, знайденого у лісі за Києвом.

Його остання прес-конференція минулого місяця мала на меті спростування заяви Генерального прокурора Михайла Потебенька, що результати експертизи ДНК, які свідчили на 99,6%, що труп належить Гонгадзе, не є достатніми. Він також каже, що служба безпеки загрожувала йому арештом.

Через три дні Івасюк сів на літак до Лондону, отримавши ще одним дзвінок з погрозою, залишивши свою дружину та двох дітей".

Стаття в "Індепендент" мовою оригіналу: Surgeon seeks UK asylum after death threats

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування