"Батьківщина у небезпеці!"

Вівторок, 13 лютого 2001, 17:18
Кучма, Ющенка і Плющ звернулися до українського народу. Привід дуже серйозний – в зв'язку з розгортанням "безпрецедентної політичної кампанії зі всіма ознаками психологічної війни". У країни з'явився ворог, в боротьбі з яким нація має згуртуватися. Називається він "Форум національного порятунку".

"З'явився створений не відомо на яких принципах і голосно проанонсований "Форум національного порятунку". Лідери цього строкатого конгломерату, ображені через власні політичні поразки і провали, насправді шукають порятунки. Тільки не для держави, не для нації, а для самих себе від політичного банкрутства і забуття, а дехто – і від кримінальної відповідальності", - цитує звертання трійці Інтерфакс-Україна.

Автори зазначають, що останні події в країні зі "спробами розбудити вуличну стихію, пускаючи в хід відверто провокаційні прийоми, підштовхнути владу до силової протидії, створюють реальну загрозу національній безпеці України".

Цей текст, списаний з відеосуфлера Вадима Долганова минулої неділі, закликає громадян зрозуміти, що "єдина надія цих політиканів, щоб іскри ворожнечі, непримиренності і озлоблення перекинулися на все суспільство, ваші будинки і ваші долі".

У інтересах громадян, суспільства і держав таким спробам буде даватися активна і рішуча відсіч всіма передбаченими законом способами, синхронно говорять Кучма, Ющенко і Плющ. Більш того, "керівництво країни залишається відкритим для політичного діалогу і постійне його веде". Але не з усіма – а тільки з гідними, "з тими, хто такого діалогу дійсно хоче, хто на нього здатний".

Але в той же час – в кращих традиціях Банкової суперечити самій собі вже через абзац – цей "строкатий конгломерат" не настроює трійцю "драматизувати ситуацію", оскільки в масштабах всього суспільства, його життя "ця суєта не більше ніж мікроскопічні аномалії, які швидко минають, і не їм визначати майбутнє України".

Заява не одного Кучми, а саме трійки має демонструвати – влада є монолітною як ніколи. Як перед війною.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News