Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В обхід Замковенка - за свободою "Юлі"

Середа, 14 лютого 2001, 12:51
Юлія Тимошенко зараз знаходиться в Лук'яновському СІЗО. А в останній день на свободі екс-віце-прем'єр хворіла і "її фактично насильно привезли з дому", заявив адвокат Тимошенко, який збирається у голови Верховного суду Бойка оскаржити санкцію Обіхода на арешт.

Обіход "не в повній мірі врахував обставини, які, згідно із законом, повинен був врахувати", передусім - факт хвороби Юлії Тимошенко, заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна захисник лідера партії "Батькивщина" Віктор Швець.

За даними адвоката, близько полудня понеділка, 12 лютого, Тимошенко відчула себе погано, поїхала додому і викликала лікарів. "Лікарі констатували наявність у неї ознак хвороби", вочевидь, простудного захворювання. У вівторок Тимошенко залишилася вдома, приймаючи прописані лікувальні процедури. Також, за іншою інформацію, в цей день вона повинна була дати інтерв'ю німецьким виданням "Шпігель" і "Цайт", а також одній норвезькій газеті.

О 13.30 13 лютого "слідчі прокуратури без її волі перемістили її з дому в приміщення генеральної прокуратури, де згодом арештували", повідомив Швець.

При цьому Тимошенко не відмовлялася свідчити. Швець повідомив, що в постанові про притягнення її як обвинуваченої лідер "Батьківщини" указала, що хвора, і за станом здоров'я не в змозі свідчити по суті обвинувачень.

Швець додав, що в такій ситуації представник прокуратури "мав повне право, це передбачене законом, допитати її, причому вона могла повідомити щось таке, що взагалі б виключило необхідність арешту, подивитися на стан її здоров'я, і після цього вирішувати питання, чи санкціонувати її арешт, або дати їй можливість видужати".

Тепер Швець збирається оскаржити арешт. Адвокат зазначив, що згідно із законом повинен звернутися із скаргою до Печерського районного суду. Однак він підготував відповідне клопотання на ім'я голови Верховного суду, і буде просити його прийняти розгляд цієї справи по першій інстанції – з урахуванням попереднього досвіду. Постанова Печерського райсуду, винесена щодо Олександра Тимошенко, була відмінена Верховним судом як незаконна". (Головою Печерського райсуду є відомий на всю країну своєю "неоднозначною" позицією Микола Замковенко – УП) Швець допускає також можливість звернення до Київського міського суду.

Крім того, Швець повідомив, що Тимошенко знаходиться в Лук'янівському слідчому ізоляторі – також відомому на всю країну. Там же знаходиться чоловік екс-прем'єра Олександр Тимошенко. Інформації про стан здоров'я Юлії Тимошенко та умови утримання адвокат поки що не має.

А поки юристи вимагають звільнення Тимошенко, очолювана нею партія "Батьківщина" нарешті назвала речі своїми іменами. Замість формулювань "кримінально-олігархічний режим" партія до цього епітету додає прямо "режим Кучми". І вже називає "арбітра нації" словом "злочинець" і "непотріб".

"Для нас немає жодних сумнівів в тому, що це вчинено за прямим наказом злочинця Кучми, який сьогодні перебуває у політичній агонії і усвідомлює, що його дні на посаді глави держави пораховані".

"Леонід Кучма, який замовив викрасти і вбити Георгія Гонгадзе, влаштувати загибель Вячеслава Чорновола, знищив демократію та права людини в Україні остаточно встав на шлях терору, політичного екстремізму, відвертого бандитизму".

"Зважаючи на всі злочини, які вчинив Кучма та його найближче оточення проти народу України, демократії, прав і свобод людини, партія "Батьківщина" вважає кримінальний режим Кучми поза законом".

Партія обіцяє разом із соратниками за ФНП докласти всіх зусиль, "щоб такий непотріб як "кучма" та його бандитське оточення були назавжди зметені з України".

"Свободу Юлі! Свободу політв'язням! Свободу Україні!"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування