Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка закликають "залишатися людиною"

Середа, 14 лютого 2001, 16:26
Підпис Ющенка під заявою "трьох" викликав шок у багатьох. У середу свою думку з цього приводу висловили активісти Форуму національного порятунку. Ющенку направили відкритий лист, де називають позицію прем'єра "неприйнятною". Судячи по всьому, в опозиції ще жевріє надія на те, що Ющенко може проявити себе чоловіком, людиною, справжнім політиком.

У цьому "зверненні до українського народу", пише опозиція, Ющенко "назвав шановних вчених, художників, політиків, які об'єдналися в Форумі національного порятунку, зграєю банкротів, дискредитованих невдах, прагнучих уникнути політичного забуття і карної відповідальності".

"Ми розуміємо, чому це звернення підписав Л.Кучма, і здогадуємося, чому свій підпис поставив І.Плющ. Однак логіка Ваших дій нам незрозуміла", - цитує відкритий лист агентство Інтерфакс-Україна.

"Ніхто з 63 осіб, що підписали декларацію Форуму нацпорятунку, не зробив це заради політичної кар'єри. Ми усвідомлювали, що цей підпис реально буде коштувати багато кому з нас неприємностями і переслідуваннями, тому, що ми живемо в поліцейській державі. Однак ми не могли поступити інакше, тому що всіх нас палить сором за сьогоднішній стан України, тому що всі ми вболіваємо за майбутнє України, про яке, за Вашим словами, турбуєтесь і Ви, Віктор Андрійович".

У останні місяці відбувається переслідування незалежних газет, зник Георгій Гонгадзе, опубліковані аудіозаписи розмов в президентському кабінеті. "Люди вийшли на вулицю не тому, що їх звали туди якісь недоброзичливі політикани. Люди просто втомилися жити в неправді. Вони стали перед вибором: або підтримка Кучми, або порятунок України".

Тому, відмічають автори, для них неприйнятна особиста позиція Ющенка. "Якщо Ви вболіваєте за Україну, то Ви також не можете мовчати. Якщо Ви дійсно не турбуєтеся про свою особисту кар'єру, як це неодноразово заявляли публічно, то тим більше Ви не мали підстав кривити душею, брати на себе важкий гріх неправди. Ваш підпис під заявою особливо суперечить людським і Божим законам, тому що вона поставлена в день, коли арештована жінка, яка протягом року була вашим самим відданим помічником в здійсненні реформ. Жінку, яку ви насмілилися в Вашому зверненні важко і безпідставно ударити".

"Ще учора до слів Ющенка прислухалися мільйони патріотів, які повірили Вам, але Ви не виправдали їх надій… Ми не шукаємо собі вождів. Україна, на нашу думку, взагалі вимагає не вождів, а чесних демократичних процедур, справедливої організації державної влади. Але ми, безумовно, просимо Вас за будь-яких обставин залишатися людиною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування