Невиправні нереформатори

Середа, 14 лютого 2001, 16:28
Ющенко нарешті назвав прізвища людей, яких не хоче бачити в своїй команді реформаторів. Як і очікувалося, це міністр палива і енергетики Єрмілов і голова комісії з регулювання електроенергетики Грідасов.

У цьому зізнався сам Ющенко на прес-конференції по завершенню засідання Кабміну в середу. Зі слів прем'єра, які передає Інтерфакс-Україна, уряд не задоволений політикою цих відомств, зокрема, через організацію збору коштів за електроенергію. Ющенко вже запропонувало Кучмі змінити цих чиновників.

Про заміну міністра палива і енергетики УП писала в середині січня. Про Єрмілове як про "глибоке особисте розчарування" говорив Ющенко в листопаді. Тоді прем'єру про постійні перешкоди з боку міністра після підпорядкування віце-прем'єру доповідала Тимошенко. У той же час Єрмілов супроводжував Кучму у всіх поїздках по Україні і за кордоном, які стосувалися питань ПЕК.

Раніше Ющенко говорив, що завжди готовий дати людям шанс виправится замість того, щоб втрачати місяці, поки новий чиновник війде в курс справи.

Крім ротації в складі уряду Ющенко запропонував підпорядкувати Кабміну Фонд держмайна, який нещодавно відкрито виступив проти лінії прем'єра, коли підписав договір про купівлю Запорізького алюмінієвого комбінату російською компанією "АвтоВАЗ-Інвест" (Ющенка підтримував торгову фірму "КрАЗ").

Також Ющенко просить Кучму, щоб той підписав указ про "координацію і спрямування" дій податкової адміністрації Азарова і митної служби Соловкова через міністерство фінансів.

Як повідомило агентству Інтерфакс-Україна інформоване джерело в уряді, відповідні листи були направлені президенту в середу. Кабмін аргументує свої пропозиції необхідністю посилити контроль за надходженнями до бюджету, які забезпечують ці державні відомства.

Всі три відомства виступають проти ініціатив Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News