Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не цікавиться долею Тимошенко

Середа, 14 лютого 2001, 17:06
Ющенко продовжує розчаровувати. Справа навіть не тому, який він політик. Здається будь-яка порядна людина, дізнавшись про біду свого колеги, принаймні поцікавиться його долею. У Ющенка поки що руки не дійшли спитати "А як там Тимошенко?", яку він так люто захищав в уряді. І майже без бою здав.

У середу на прес-конференції, відповідаючи на запитання агентства Інтерфакс-Україна, чи цікавився прем'єр подальшою долею Тимошенко, Ющенко сказав, що найближчим часом у нього "буде можливість оцінити цю ситуацію".

Зазначивши, що йому "важко" коментувати факт арешту Тимошенко як із службовою, так і з моральної точки зору, він зізнався, що уряд не володів і зараз не володіє якою-небудь інформацією про обставини цього арешту.

Більш того, говорить Ющенко, уряд не має даних, наскільки ці обставини відповідали логіці дій, що призвели до арешту Тимошенко. Так само невизначено звучали відповіді Ющенка і на інші запитання. Необхідно, щоб арешт Тимошенко не був "інтерпретований у політичних колах в логіці тих кроків, які були допущені слідчими органами, як кроки політично невиправдані, які ведуть до політизації цього питання".

Ющенко припустив, що ситуація навколо арешту Тимошенко "супроводиться, швидше усього, протистоянням фінансових і майнових інтересів" певних кланів. У зв'язку з тим, Ющенко висловив сподівання, що в ході розслідування справи Тимошенко буде працювати "сила закону, а не закон сили".

Від УП. Ми ще раз підтверджуємо, що ніколи не вважали і не вважаємо Юлію Тимошенко "кристально чистим" політиком і бізнесменом. Але постійно звертаємо увагу на те, що таких, як вона, у яких "рильце у пушку" в уряді і, мабуть, в адміністрації Кучми, в регіонах - величезна безліч. Тому ми виступаємо проти відбіркового підходу до "відстрілу політиків". І як говорив Гонгадзе, коли Кучму посадять, нам доведеться захищати і його. Щоправда, боюся, що це буде дещо інший випадок.

А ось як прем'єр пояснює свій підпис під заявою трьох. Він керується тим, що правовий вихід з ситуації, що склалася, можна знайти тільки "через цивільну терпимість і цілком юридичну процедуру".

"Це базові речі, з яких я виходжу в цій ситуації і з точки зору прем'єр-міністра, і з морально-етичної точки зору. За моїм глибоким переконанням, шлях соціальних конфліктів - це шлях в тупик".

Прем'єр виключає "шлях недемократичних перетворень, дезинформації, силового тиску". Він схильний винуватити в ситуації, що склалася, зокрема, ті політичні сили, які "далі можливість існувати таким питанням".

Ющенко виступає за "громадянський діалог". "Я переконаний, що відповідь на політичну колізію, що склалася - це об'єднання демократичних сил". Він вважає, що в ситуації, що склалася, влада має продемонструвати, що вона "за гармонізацію тих різних процесів, які сьогодні розділяють народ, суспільство і політичні сили".

Слова, слова…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування