Єрмілов не потрібен Ющенку

Четвер, 15 лютого 2001, 16:27
Ющенко заявив, що буде домагатися відставки міністра палива та енергетики Єрмілова та його різкі слова не були "емоціями". Про це прем'єр повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. Ющенко підтвердив, що буде "наполягати" на звільненні міністра.

У четвер на прес-конференції Єрмілов повідомив, що після засідання Кабміну в середу він поговорив з Ющенком, і у прем'єра зникли претензії до міністра палива та енергетики.

"Я уперше почув про це учора на засіданні уряду. Я вважаю, що це був емоційний випад Віктора Андрійовича, однак потім я докладав про поточний стан розрахунків за електроенергію, і зауважень до мене більше не було", - сказав Єрмілов про бажання Ющенка звільнити його з посади міністра палива і енергетики через незадовільну "організації збору коштів за електроенергію".

Єрмилов розповів Ющенко, що рівень грошових розрахунків за електроенергію на початок лютого відповідає рекордному рівню, який був зафіксований в жовтні минулого року – понад 60%.

На тій же зустрічі з журналістами Єрмілов помстився Тимошенко. Крім розповіді про отриману індульгенцію він вирішив поділитися про нові гріхи екс-віце-прем'єра. Як стверджує міністр, з яким Тимошенко знаходилася в постійному конфлікті, Юлія Володимирівна лобіювала інтереси корпорації "Єдині енергетичні системи України", коли працювала в Кабміні.

"Лобіювалося прийняття рішень по розрахунках корпорації "Єдині енергетичні системи". Ці розрахунки не були проведені, тому, що втрутилося в цю справу Міністерство палива та енергетики. І ми залишили у держави ці кошти. Однак у відкриту кватирку вилетіло 200 мільйонів гривень", - як передає Інтерфакс-Україна, повідомив Єрмілов на прес-конференції у четвер.

Цим Єрмілов не обмежився. "Щодо того, що реформи в енергетиці були початі Юлією Володимирівною, я з цим не згодний". Реформи були початі набагато раніше – з його слів, підготовчий етап почався ще в перших місяцях 1999 року, коли Верховна Рада відхилила підготовлений урядом указ президента про порядок розрахунків за електроенергію.

"Нам вдалося затвердити порядок розрахунків вже у вигляді закону тільки літом минулого року, коли вдалося зібрати необхідну більшість в парламенті". Зі слів Ермілова, з вини Тімошенко в першій половині 2000 року виникла затримка в скасуванні всіх видів негрошових розрахунків, зокрема, в скасуванні нормативних актів, що їх дозволяють.

"На жаль, саме Юлія Володимирівна дуже довго розбиралася з цими постановами. Я пропонував їй це ще на початку січня 2000 року, і тільки в травні нам вдалося ухвалити постанову №755 і перейти виключно до грошових розрахунків", - сказав міністр.

Наостанок Єрмілов запевнив, що реформи в українській енергетиці носять безповоротний характер.

Про публічний бік конфлікту Тимошенко та Єрмілова читайте тут:

Фаворіті й аутсайдери Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування