АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

П'ятниця, 16 лютого 2001, 13:55
"Влада стає не просто злочинною, вона стає сатанистською", - заявив Турчинов під входом до відомства Потебенька. Поздоровити генпрокурора з днем народження пришли близько тисячі учасників "Україна без Кучми". Побажання імениннику від протестуючих були в фірмовому стилі: "Потебенька на нари", "Кучму - чеченцям", "Свободу Тимошенко".

Біля входу до прокуратури антикучмісти, як і обіцяли, поставили "Тріумфальну арку генерального Потебенька всієї країни з нагоди дня народження і поверненню до бурхливої діяльності". Споруда була виготовлена з білого паперу і заввищки сягала 2 метрів, передає Інтерфакс-Україна. Під аркою висіла велика червона касета з написом "Хвальш". Під аркою були намальовані три мавпи з написами: "Нічого не бачу", "Нічого не чую", "Нічого не роблю".

Як повідомляє інформагентство, наприкінці мітингу один з його учасників Павло Караченцев, який назвався лідером організації "Надія Батьківщини", кинув яйце, намагаючись поцілити в карикатуру "Кривосудіє", і попав в двері генпрокуратури. Його затримали за дрібне хуліганство.

"Влада знищила правду в Україні, замість правосуддя у нас тепер "кривосуддя", - заявив соратник Тимошенко Олександр Турчинов на мітингу під генпрокуратурой. У ньому також взяли участь Степан Хмара, Левко Лукьяненко, Володимир Олійник, Валентина Семенюк тощо. Остання повідомила, що до "Україна без Кучми" приєднуються 50 моряків Військово-морських сил України, які встановлять намети на Хрещатику, і обіцяють забезпечити захист учасників акції.

Співголова акції "Україна без Кучми" Володимир Чемерис в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив, що акція неодмінно призведе до результатів: "Я думаю, до весни всі вирішиться, і головне навіть не відправити Кучму у відставку, а змінити систему влади, перейшовши до парламентської республіки".

Хроніку акції можна проглянути, починаючи звідси

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування