Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко боїться за життя

П'ятниця, 16 лютого 2001, 18:17
Юлія Тимошенко почуває себе погано через загострення виразки шлунку на нервовому грунті. Вона протягом трьох днів – 13, 14 і 15 лютого – не їла тюремну їжу, а також не вживала воду, повідомили УП у прес-службі "Батьківщини". Що саме їла Тимошенко, її колеги не знають. За іншою інформацією, у четвер екс-віце-прем'єру передели передачу, але не на все дала дозвіл адміністрація СІЗО.

Як говорять у прес-службі "Батьківщини", у Тимошенко немає в камері телевізора чи холодильника, немає й газет. День передач у СІЗО – п'ятниця.

У п'ятницю камеру відвідала уповноважена з прав людини Ніна Карпачова. За її словами, камера, де утримується Тимошенко, "світла, тепла і більше схожа на кімнату", а умови утримання є "абсолютно нормальними". Остання характеристика викликала незрозуміння у штабі Тимошенко: "Як тюрма може бути нормальною". Ще Карпачова повідомила, що в камері Тимошенко є радіо.

Разом з Тимошенко сидить ще одна жінка. За словами Карпачової, у аналогічній сусідній камері знаходиться шість осіб. Також, говорить вона, у Лук'янівці годують на 2 гривні в день, в той час як у інших СІЗО – на 50 копійок. Але навряд чи це радує Тимошенко – тюремну їжу вона не їсть.

"Тюремна їжа та вода категорично заборонені Юлії Володимирівні, стан її здоров'я різко погіршився", - говорять у прес-службі "Батьківщини". Екс-віце-прем'єр подала клопотання на керівника Лук'янівського СІЗО. Тимошенко просить керівництво ізолятора, щоб те дозволило професору В.Передерій, яка консультувала її щодо виразки шлунку, оглянути її. "Юлія Володимирівна категорично відмовляється, щоб її оглядали лікарі СІЗО, оскільки небезпідставно побоюється за своє здоров'є", - повідомили УП у прес-службі "Батківщини".

У п'ятницю також стало відомо рішення Верховного суду України на скаргу адвоката Тимошенко на арешт підзахисної. Місце, де має розглядатися скарга, визначатиме Київський міський суд, повідомили агентству Інтерфакс-Україна в прес-службі Верховного суду.

За законом скаргу мали б розглядати за місцем знаходження відповідача – генпрокуратури – у Печерському райсуді. Голова суду Замковенко вже відмовив на аналогічну скаргу адвокатам чоловіка екс-віце-прем'єра Олександру Тимошенко. Враховуючи це та неоднозначну репутацію Замковенка, скаргу вирішено було подати до Верховного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування