Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма: тіло – Гонгадзе, Тимошенко – винувата

Субота, 17 лютого 2001, 22:39
}.

Всупереч Потебеньку Кучма заявив, що упевнений в тому, що знайдене під Таращею тіло належить Георгію Гонгадзе. "Я технарь і страшно вірю цифрам", - сказав у суботу колишній директор "Южмаша", який останні шість з половиною років керує Україною. При цьому Кучма ще раз похвалив всесвітньо відомих російських експертів.

Ще до суду питання Тимошенко для Кучми вже вирішено – колишнє керівництво ЄЕСУ займалося підкупом вищих генералів в Росії: "Сьогодні у нас є абсолютні докази, конкретні документи винуватості, причетності Юлії Тимошенко до цих брудних операцій".

"Чого далеко ходити, якщо з міністерства оборони Російської Федерації одним траншем були переведені в офшорну зону 450 мільйонів доларів для ЄЕСУ. І досі борг ЄЕСУ Російській Федерації складає 350 мільйонів доларів. Так це що…", - потішив самолюбство росіян український "гарант".

Іншого суперексклюзиву росіяни не удостоїлися – Кучма ще раз запевнив, що "Україна не збиралася і не має намір вступати до НАТО". "А якщо б Україна написала заяву – хто б її… Не треба робити жести, які не роблять ні честі, ні користі ані Україні, ані тому ж блоку НАТО, ані тим більше нашим відносинам з Росією".

У інтерв'ю, розрахованому на іноземну публіку, Кучма дав відповідь на питання, яке всередині країни вже давно вирішено - Україна не має намір вступати до союзу Росії і Білорусі. "Сьогодні Росія не здатна потягнути Білорусію, а тим більше прогодувати 50-мільйонну Україну". "Хто першим підписав економічний союз між Росією, Білорусією і Україною?" - запитав у журналістів "гарант". І сам же відповів: "Чорномирдін, Кучма і Шушкевич. Там все було передбачене дуже тісне, тісне, тісне. Чому він наказав довго жити - не через Україну".

"Уперше за декілька місяців президент України сказав те, що багато хто від нього чекав – чекали повної і відкритої інформації про те, що відбувалося і відбувається з Україною", - урочисто вимовив кореспондент за кадром. Щоправда, визнання чомусь прозвучали – в стилі Банкової – для іноземних ЗМІ.

Інтерв'ю було ексклюзивне, брати його приїхали два журналісти, зйомку проводили трьома камерами. Показово, що бесіда з кореспондентами російського державного каналу відбулася через п'ять днів після зустрічі Кучми з Путіним.

Кучма сидів на стільці посеред кабінету. На задньому плані час від часу з'являвся відомий на весь світ м'який куточок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування