Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У нас немає ані опозиції, ані кризи

Понеділок, 19 лютого 2001, 16:31
В Україні не існує політичної кризи. Це президент Кучма не в змозі побачити кризу. У нас немає кризи, тому що Кучма не розуміє, в чому вона полягає. Адже "парламент і уряд залишаються на своїх місцях, і попри всі складності функціонують", а у "вищому керівництві держави існує взаєморозуміння, близькість позицій". Це, наприклад, підтверджує і нещодавнє звернення до українського народу, підписане ним, Плющем і Ющенком.

При всьому цьому він готовий застосувати всі необхідні заходи, щоб ситуація нормалізувалася. Хоча, якщо кризи немає, навіщо застосовувати надзвичайні заходи?

"Я не можу погодитися з думкою, яка настирливо нав'язується, про те, що в Україні існує політична криза. У чому вона полягає?", - запитав президент, виступаючи у пурпурній мантії перед студентами університету.

Така ж ситуація взаєморозуміння, переконаний Кучма, "домінує" в регіонах у відносинах між центральною і місцевою владою і місцевими органами самоврядування. "Якщо хтось видає за кризу непомірну активність деяких депутатів, які взяли на себе роль вічних революціонерів, це, звичайно, шкода, але не смертельно", - цитує президента Інтерфакс-Україна.

Кучма передбачає "прискорення поляризації позицій учасників політичного процесу". При цьому, переконаний гарант, якщо деякі з учасників процесу "йдуть на діалог з владою в пошуках взаімоприйнятного компромісу, то інші обрали однозначну тактику загроз і ультиматумів, силового тиску".

Програма-максимум цих представників політичних сил - "як можна швидше захопити владу". "Найбільш гарячі голови закликають продовжувати політичні розборки, намагаючись втягнути в них як можна більше фігурантів, в тому числі і з-за кордону ", - говорить Кучма.

Опозицію він назвав "прихильниками нагнітання політичної напруженості в Україні" і "людьми, які самостійно назвали себе громадською опозицією", яким все одно, що буде з суспільством в цій ситуації.

Але, не дивлячись на те, що кризи в нас немає, президент заявляє про намір власті рішуче покласти край спробам дестабілізувати ситуацію в Україні. Нинішня ситуація, яку Кучма наполегливо відмовляється називати "кризою", "зобов'язує владу до активних і рішучих дій". "Ескалації напруженості нерозсудливими і безоглядними акціям, які можуть створити загрозу національній безпеці, не буде. Проти цього застосовиватимуться всі передбачені законом заходи".

Він як і раніше не вважає "скільки-небудь серйозними політичними силами тих, хто голосує у наметових містечках" і "не сприймав і не сприймає як опозицію кандидатів у провідникі нації, які давно не залишили жодних сумнівів у своїй політичній неспроможності".

Ті, хто провокує політичну напруженість, продовжує гарант, намагаються добитися реваншу "реваншу, тільки реваншу будь-якими засобами і будь-якою ціною". "Відхід цих людей з політичної авансцени - питання часу. Такі не зупиняться ні перед чим, для них не існує ані політичних принципів, ані морально-етичних норм, ані взагалі нічого святого", - говорить Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
14:54
УВАГАМи зібрали мільйон🔥 Звернення Севгіль Мусаєвої
14:52
РФ постачатиме газ до Китаю на майже 30% дешевше, ніж європейським споживачам
Усі новини...