Гірка правда про Кучму

Понеділок, 19 лютого 2001, 19:31
Німецький тижневик Der Spiegel провів власну експертизу плівок Мельниченка у Берлінському центрі загального мовознавства. Результати - невтішні для українського "гаранта".

Висновки експертизи такі: "неможливість чисто технічної підробки; голоси, що беруть участь у розмовах, "з акустично-фонетичної та сигнально-фонетичної точок зору" дуже схожі на голоси, надані для порівняльного прослуховування".

Зміст матеріалу Der Spiegel, присвяченого цій експертизі, передає Укроп - партнер української служби "Німецька хвиля". У цьому ж номері Der Spiegel, який у понеділок вийшов з друку і ще не потрапив до Києва, опубліковано великий матеріал про політичну кризу в Україні.

Згідно з Укроп, Der Spigel характеризує ситуацію в Україні: як "підвішеність між двома світами": співробітництвом із ЄС і "довгою рукою", що інсценувала кризу для своєчасної заміни Кучми "сильною людиною", як це відбулося у випадку заміни Єльцина Путіним у Росії.

Згадує тижневик і про українських олігархів: "колишній радянський функціонер Кучма" оточив себе особами, які поділили зони впливу в українській економіці. У нафтогазовому бізнесі провідні позиції посідає Олександр Волков. Через підозру у відмиванні грошей зараз бельгійські рахунки Волкова у сумі в 150 мільйонів франків заблоковано, пише Der Spiegel. "У статті також фігурують прізвища Григорія Суркіса та Віктора Медведчука, як осіб, що контролюють акції восьми провінційних енергетичних концернів, а також Андрія Деркача та Віктора Пінчука, власників контрольних пакетів акцій металургійних підприємств", - повідомляє Укроп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування