Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політичний расизм

Понеділок, 19 лютого 2001, 21:05
"Форум національного порятунку" визнаний персоною нон-грата не тільки на папері. Учасникам запропоновано написати заяви про вихід із парламентської більшості. Їх також не запросили на перше засідання політичної ради при Кучмі.

Із закликом до депутатів-учасників "Форуму" визначиться із членством у більшості запропонував спікер парламенту Плющ, передає УНІАН. Причина - розходження в політичних поглядах між членами і нечленами ФНП. А вже після ритуалу очищення буде ясно, у якому вигляді зможе існувати більшість.

Поки ж на ім'я координатора більшовиків Карпова ніяких заявок не надходило, і тому, вважає Плющ, більшість існує "де-юре". Ну а разом вона живе і дихає, то самий час - початок сесії - вибрати нового координатора. На відповідальну посаду претендують той же Плющ, а також член "Трудової України" Шаров.

Іншої думки про стан більшості екс-прем'єр, секретар політради при Кучмі, лідер НДП Пустовойтенко. "Зберегти більшість неможливо, тому що її не існує", - заявив він на прес-конференції в понеділок. І навіть коли воно була жива, то все одно була "фіктивною".

Ну а щоб викорінити таких політичних уродів, Пустовойтенко готовий присвятити себе, працюючи в політраді. На перше засідання, котре відбудеться в середу, він як секретар органа запросило навіть представників з опозиційних партій - КПУ і "Реформи і порядок". При цьому особо було підкреслено, що члени "Форум національного порятунку" запрошені не були.

Ну а щоб опозиціонери не надумали потіснити народних демократів у парламенті, то Пустовойтенко виступає за змішану систему виборів, при якій блок партій на чолі з НДП розраховує одержати в 2002 році як мінімум 150 депутатських крісел. Заради шляхетної мети готується проведення альтернативного руху - "Форуму демократичних сил".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування