Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івасюк приняв рішення

Понеділок, 19 лютого 2001, 21:27
Валерій Івасюк офіційно звернувся з проханням про політичний притулок до влади Великобританії. Поки його прохання розглядається, у нього немає паспорта, грошей і дозволу на роботу, повідомляє Reuters.

Поки що міністерство внутрішніх справ відмовляється коментувати цей випадок, а в українському посольстві агентству ніхто не відповів.

Reuters розповідає деякі майже шпигунські подробиці втечі Івасюка, який спочатку придбав квитки до Франції, а щоб "замісти сліди", полетів через Цюріх. Навіть за цих обережностях всю дорогу до самого Лондона він помічав за собою стеження. Стежили двоє чоловіків.

Івасюк переконливо прохав журналістів агентства зберегти у таємниці місце його перебування, як пише Reuters, лікар почав розповідь, в ході якого тон його мінявся "з відчайдушного до розлюченого".

"В Україні я боюся за своє життя" - визнав Івасюк, сильно затягуючись сигаретою. "Я залишив мою сім'ю, сина, дочку, дружину і матір. Це дуже небезпечно. Тут я також боюся. Я не можу звернутися до українського посольства, тому що це дуже небезпечно".

Івасюк говорить, що у Києві, вдома, за ним майже постійно стежили. За ним стежили у дорозі, а одного разу його зупинив невідомий, який звинуватив його у підробці проїзного документа і спробував його затримати.

Іншого разу, каже Івасюк, він погодився пройти до місця затримання, але тільки но почав набирати номер свого офісу, як людина зникла.

Він розповів, як він брав кров на ДНК у матері Георгія. "Ця жінка щодня ходить по лезу ножа, вона не знає, живий або мертвий її син, і кому належить тіло, яке досліджується на ДНК. Їй зараз так боляче. Я бачив, це, як лікар. Після чотиричасової розмови вона погодилася дати зразки на тест і сказала: "Ось мої вени, беріть кров".

Івасюк взяв у неї кров на аналіз, шматочки тканини з тіла загиблого і зразки крові Гонгадзе, які колись випадково попали на його медичну картку. Все це він відправив на експертизу до Німеччини.

Що дивно, що наступного дня, після офіційної доповіді про результати тесту на ДНК, йому подзвонили з Служби Безпеки України і спитали: "Чому ви спочатку не з'явилися до нас з цією інформацією?" (про результати на ДНК) Його спитали, яку посаду він зараз займає. Почувши відповідь, в СБУ повідомили, що через декілька днів на нього заведуть карну справу, і він втратить своє робоче місце. Замість цього Івасюк вирішив покинути країну.

Читайте також

Івасюк підтверджує свої плани

Хірург просить притулку через погрози його життю

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування