"Убивство Гонгадзе не розкриють"

Вівторок, 20 лютого 2001, 11:33
Баганець порушив закон, коли не виконав рішення Печерського райсуду щодо визнання Лесі Гонгадзе потерпілою, яке набрало чинності відразу після оголошення ще десять днів тому.

На думку Андрія Федура, адвоката Лесі Гонгадзе, заступник генпрокурора повинен був виконати рішення "негайно", як це і наказав суд. Баганець це не зробив, зате подав до Печерського райсуду касаційну скаргу на це рішення. "Однак без залежності від протесту заступник генпрокурора повинен був відразу визнати Лесю Гонгадзе потерпілою, і вже потім починати вживати ті заходи, які вважає за потрібне", - заявив в інтерв'ю УП Андрій Федур.

Визнання Лесі Гонгадзе потерпілої надало б їй статус учасника процесу і дозволило виступати з клопотаннями, на які слідство протягом трьох днів зобов'язано було б відповідати. Також він дозволяє надавати доказу і мати свого представника в розгляді справи. "Однак Баганець не відповів на моє клопотання. Замість цього він сам привселюдно, на сторінках преси "оскаржив" рішення суду, яке він виконувати відмовився".

"У нинішніх умовах убивство Гонгадзе розкрито не буде", - вважає Федур. У середу о 14 годині на прес-конференції в УНІАН він обіцяє оголосити всі порушення закону навколо найгучнішої справи за всю історію України.

Тим часом Баганець разом із касаційною скаргою готується направить у суд протест.

У інтерв'ю УП Андрій Федур повідомив подробиці ще однієї резонансної історії. За словами адвоката, що також є захисником Валерія Івасюка, експерт парламентської комісії з розслідування справи Гонгадзе вже одержав у Лондоні необхідні документи для подачі прохання про надання політичного притулку. У Великобританії розгляд такого питання займає близько півроку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування