"Кучма – провокатор"

Вівторок, 20 лютого 2001, 16:04
Кучма впритул не бачить опозицію,а в цей час Форум національного порятунку в односторонньому порядку готується до переговорів з президентською стороною. Фактично активісти ФНП розглядають гіпотетичну можливість діалогу з владою, оскільки сам Кучма вже неодноразово говорив, що не піде на переговори з умовою його відсторонення від влади.

Крім відставки Кучми ФНП висуває іншу обов'язкову умову - звільнення Юлії Тимошенко. У вівторок в парламенті вже розпочався збір підписів на підтримку Тимошенко. Депутати готові гарантувати дотримання законності під час перегляду запобіжного заходу відносно неї.

При цьому відомий дисидент Степан Хмара готовий посісти місце Тимошенко у в'язничній камері замість на її звільнення з-під варти. Нагадаємо, що колись Хмарі довелося сидіти саме в цій камері Лук'яновської в'язниці.

Про деякі подробиці ради ФНП, що відбулася напередодні, разповів Анатолій Матвієнко. Учасники наради, на віжміну від президента, характеризували нинішню ситуацію, як "кризову". "Кризова - це невизначеність і небезпека. Ми стверджуємо, що оцінюємо цю ситуацію, як "серйозну", говорить Матвієнко.

Єдиним виходом з ситуації, що створилася, ФНП бачить відставку президента. "Ми стверджуємо, що це відбудеться. Ми не знаємо, в якій мірі Кучму можна оголосити злочинцем до судового рішення, але те, що він - провокатор, ми стверджуємо однозначно, оскільки, якби не було його провокаційної політики, в тому числі відомих аудіозаписів, не було б масового грабежу", - цитує Матвієнко Інтерфакс-Україна.

Ще одна умова Форуму, за якої його лідери можуть сісти за стіл переговорів з пропрезидентськими партіями, - відставка всіх керівників силових структур. "Кучма заявив, що він не бачить опозиції, але нам не треба, щоб він нас бачив, а треба, щоб він нас відчував", образно сказав Матвієнко.

ФНП також має намір підтримати масову акцію протесту, яка відбудеться 25 лютого і ряд акцій 8-9 березня. "Очевидно, ряд заходів буде проведено у четвер і п'ятницю у зв'язку з подіями в університеті щодо присвоєння Кучмі звання почесного доктора".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...