Поповнення антикучмівського табору

Середа, 21 лютого 2001, 12:00
До акції "Україна без Кучми" офіційно приєдналися дві потужні структури – партія "Батьківщина" і Незалежна профспілка гірників України. Шахтарі вже оголосили передстрайкову готовність. Якщо "влада й далі ігноруватиме вимоги учасників акції "Україна без Кучми", профспілка може припинити відвантаження вугілля на електростанції", говорить НПГУ.

Незалежна профспілька гірників – одне з двох найбільших об’єднань шахтарів України, позиція якого співпадала з поглядами Тимошенко на реформування ПЕК під час її роботи в уряді. Сама ж "Батьківщина" до цього приймала участь в "Україна без Кучми" на рівні регіональних структур, не приєднуючись офіційно (так зараз робить УНР – до акції залучилась Київська обласна організація Руху Костенка, а сам лідер партії уникає відходу до опозиції).

Тепер у громадянському комітеті захисту Конституції “Україна без Кучми“ буде брати участь “чиста” “Батьківщина” – у вівторок за підписом Турчинова було відправлено листа про вступ партії до Комітету, передає УНІАН.

А у середу балкони сесійної зали Верховної Ради було прикрашено плакатом "Кучмі – імпічмент". Поряд із ним повісили ще один – "Гонгадзе, Тимошенко, Салов, Ковальчук - жертви тоталітарного режиму Кучми".

Під стінами Верховної Ради, за повідомленням УНІАН, у цей же час зібрався мітинг з традиційними гаслами – відставки Кучми та Потебенька, а також звільнення з-під арешту Тимошенко. З інформацією про законність діяльності прокуратури хоче виступати Михайло Ратушний, але депутати вимагають виступу Потебенька. Все засідання супроводжується активною реакціює учасників акції на балконі парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування