Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові стрічки не дають спокою Кучмі

Середа, 21 лютого 2001, 12:23
New tapes haunt Kuchma

Згідно з магнітними стрічками, котрі, як кажуть, були потай записані в його офісі, президент Кучма, обложений український лідер, віддавав накази стосовно того, щоб місцевих посадовців шантажували, погрожували їм компроматом і ув’язненням, аби змусити їх забезпечити йому перемогу на президнтських виборах 1999 року.

Стрічки, що були оприлюднені до цього часу, пов’язують президента з вбивством журналіста, чиє тіло було знайдено поблизу Києва минулого року. Нові записи справляють враження викриття його у рясних лайках і вимогах у мобілізації поліції та податковців всіх рівнів "вплоть до району сільського" з метою витягування голосів. Кажуть, що він розмовляв з головою своєї податкової адміністрації Миколою Азаровим і керівником служби безпеки Леонідом Деркачем, якого було усунено з посади минулого тижня.

Президент Кучма виграв свій другий чотирьорічний президентський термін у жовтні 1999 року після кампанії, протягом якої він отримав всеосяжну підтримку керованих державою засобів масової інформації. Подібне висвітлення подій було піддано критиці з боку опозиції, що об’єдналася навколо закликів щодо його відставки у зв’язку зі смертю Георгія Гонгадзе – журналіста, який робив заяви стосовно глибокої корупції у найближчому президентському оточенні.

Оприлюднені стрічки являють собою частину 300-годинних записів, що, як то кажуть, були зроблені колишнім президентським охоронцем Миколою Мельниченко, який зараз переховується й шукає політичного притулку в Західній Європі. Президент Кучма твердить, що стрічки було змонтовано з метою введення в оману.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування