Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові злочини Тимошенко

Середа, 21 лютого 2001, 17:01
Генпрокуратура порушила чергову справу проти Юлії Тимошенко, тепер вже за 3 статтями Карного кодексу - стаття 80-1 - приховування валютної виручки, стаття 19 - організація приховування валютної виручки і стаття 86-1 - розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

Генпрокуратура оголосила про це в середу, нетрадиційно для цього органу, але мабуть, тому, що особливо нема кому спростовувати цю інформацію, навіть якщо це і не правда. Оскільки сама Тимошенко вже тиждень як сидить у Лук'яновці.

Заступник генерального прокурора Микола Обиход повідомив, що в ході розслідування прокуратурі вдалося встановити нові факти злочинної діяльності Тимошенко не тільки на посаді президента корпорації "Єдині енергетичні системи України", але і після обрання депутатом. "Тимошенко, фактично керуючи діяльністю корпорації, організувала злочинну групу з числа працівників корпорації і інших комерційних структур", цитує Обихода Інтерфакс-Україна.

"Внаслідок діяльності цієї групи в період з 1996 року по 1999 рік із застосуванням схем приховування в іноземних банках валютної виручки, отриманої від виконання контракту на поставку металопродукції та іншої продукції корпорацією ЄЕСУ іноземним фірмам "Сомоллі інтерпрайзез лімітед", зареєстрованої на острові Кіпр, "Корлан інтерпрайзез лімітед", зареєстрованій на острові Мен, і "Юнайтед енерджи інтернаціональ лімітед", зареєстрованої у Великобританії, приховали за межами України валютну виручку за експортними контрактами на загальну суму 181 млн. 530 тис. 962 долара", - говорить Обиход.

Крім того, розкрадення державні кошти в особливо великих розмірах на суму 14 млн. 110 тис. 011 грн., незаконно отриманих з державного бюджету на відшкодування ПДВ за фіктивними документами по розрахунках корпорації ЭЕСУ з іноземними компаніями.

Є і інші факти незаконної діяльності корпорації ЄЕСУ, її співробітників і власників, які "нанесли значний збиток економіці України".Зараз, зокрема, вже завершено ревізію контрактів комбінату "Кріворіжсталь" (Дніпропетровська область) з офшорною компанією "Сомоллі інтерпрайзез лімітед", власниками якої є сім'я Тимошенків.

"За підсумками ревізії близько 30 контрактів між "Кріворіжсталью" і "Сомолі інтерпрайзез лімітед " за період з 1995 по 1997 роки внаслідок відпуску металопродукціі по цінах нижче за собівартість, тобто збитковим цінам, "Кріворіжсталі" нанесені збитки на загальну суму 39 млн. 659 тис. 783 грн. Ці факти зараз перевіряються в рамках карної справи, порушеної відносно посадових осіб корпорації ЭЕСУ і найближчим часом ім буде дана правова оцінка", - сказав Обиход.

Нагадаємо, що раніше прокуратура вже оголошувала про порушення карних справ проти Тимошенко за повторний хабар, за контрабанду газу, фальсифікацію документів, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Однак ці обвинувачення торкалися винятково періоду, коли вона керувала корпорацією ЭЕСУ. Тепер прокуратура "відкопала" факти її незаконної діяльності вже в статусі депутата. На черзі - злочини Тимошенко проти олігархів в уряді?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...